Partnerinfo

Besparen op je online kosten? Zo doe je dat!

© Onze partner
Sinds een aantal jaren heeft iedereen er wel één; een smartphone. We bellen, appen, mailen, streamen en downloaden heel wat af.

Daarnaast hebben we thuis allemaal een wifi netwerk, een televisieabonnement en soms ook nog belminuten voor een vaste lijn. Hiermee komen er alleen maar kosten bij, en vallen er bijna geen kosten weg. Kosten die behoorlijk op kunnen lopen aan het einde van de maand. Het is dan ook goed om eens te kijken of je deze kosten niet kunt verlagen. Dit kan aan het einde van het jaar een behoorlijk bedrag aan besparingen opleveren omdat het natuurlijk iedere maand weer terugkomt. Maar hoe je dat doet en waar je op kunt letten? Lees snel verder.

Wat gebruik je?

Veel mensen hebben nog veel meer abonnementen dan dat ze gebruiken. We kijken bijvoorbeeld in veel gevallen tv via het internet. Is dat tv abonnement dan óók nog nodig? Een internet only abonnement is in de meeste gevallen veel goedkoper en voorziet al helemaal in de behoefte. Via internet kun je immers perfect tv kijken zonder dat je ook maar een gewoon tv abonnement nodig hebt.  Je kan via internet abonnementen afsluiten bij streamingsdiensten, maar ook gewoon voor reguliere zenders zoals NPO 1, 2 en 3 en zelfs de commerciële zenders. Je bent dan vaak veel goedkoper uit dan je denkt. Hetzelfde geldt voor bellen bij een abonnement. Heb je dat wel echt nodig? Vaak zit dit ook stilzwijgend bij een abonnement in, maar gebruik je het helemaal niet. Daarmee kun je dus weer een paar tientjes per jaar besparen.

Mobiel abonnement

Wanneer je een internet only abonnement hebt afgesloten -en daarmee een perfect wifi netwerk thuis hebt- dan kun je je gaan afvragen of dat mobiele abonnement wat je nu hebt nog wel zo groot moet zijn. Want thuis gebruik je wellicht altijd de wifi, die toch van betere kwaliteit is en onderweg ben je misschien helemaal niet veel bezig met je telefoon. Ook af en toe offline zijn blijkt dan opeens geen ramp te zijn, zeker niet wanneer je ziet wat de jaarlijkse besparing kan zijn wanneer jij je abonnement overzet naar een laag sim only abonnement. Wanneer je gewoon thuis zorgt dat je het beste internet hebt, wil je toch niet anders dan dat gebruiken. Ook werken we natuurlijk massaal thuis, daarom is internet voor onderweg steeds minder nodig.

Kortom; maak dankbaar gebruik overal van de wifi netwerken en schaal daarmee je abonnement voor je mobiele telefoon af. Sluit thuis je internet en tv abonnement over naar een internet only abonnement en bespaar nog eens behoorlijk wat geld. Dat geld kun je wellicht dan beter gebruiken om abonnement af te sluiten bij streamingsdiensten van jouw voorkeur. Deze zijn vaak veel leuker dan de standaard pakketten die je soms bij een abonnement krijgt, en kun je tevens onderling nog eens afwisselen. Je zult zien dat wanneer je scherp bent op de kosten en deze goed beperkt, je helemaal niet op heel hoge maandelijkse kosten uitkomt voor jouw online abonnementen.


 Dit artikel werd geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business