Partnerinfo

MSI’s PRO MP2412 brengt je (monitor-)ergonomie op peil

MSI Pro MP2412
© MSI
Ergonomie is een onmiskenbaar onderdeel van je zakelijke gereedschap in het (thuis)kantoor. De MSI PRO MP2412 legt nadrukkelijk de aandacht op je ogen met “EyesErgo”.

Bij ergonomie wordt vaak gedacht aan een goede bureaustoel, een bureau op de juiste hoogte en soms een in hoogte verstelbare monitor. De impact van dagelijks staren naar je monitor wordt echter vaak vergeten. Ergens wel vreemd, want het is algemeen bekend dat dit bijdraagt aan vermoeide ogen. Met bepaalde aanpassingen aan monitoren kan die vermoeidheid deels worden teruggedrongen. MSI speelt daarop in met de Pro MP2412, een monitor met “EyesErgo”.

Specificaties

  • Beeldformaat: 23,8 inch
  • Resolutie: Full HD (1.920 x 1.080 pixels)
  • Beeldtechniek: LCD
  • Verversingssnelheid: 100 Hz
  • Aansluitingen: HDMI (1.4b) en DisplayPort (1.2a)
  • Afmetingen: 541,9 x 182,0 x 428,5 mm

EyesErgo: technieken tegen vermoeide ogen

EyesErgo is een bundel van diverse technieken om vermoeide ogen tegen te gaan. Dat begint al met de hardware van de monitor zelf. Het 23,8-inch-scherm heeft een 100 Hz-beeldverversing. Hierdoor worden teksten en video’s vloeiender op het scherm getoond. Zeker als je veel door pagina’s scrolt, video’s kijkt of bewerkt, is de hogere beeldverversing een belangrijke aanwinst.

MSI Eye Care Technologie

Aanvullend voorziet de PRO MP2412 in Anti-Flicker-, Less Blue Light- en Anti-Glare-technieken. Wat die functies exact uithalen, zetten we hieronder voor je op een rij:

  • Anti-Flicker: monitoren bepalen de helderheid door hun leds continu te laten knipperen. Onbewust kan dat zorgen voor oogvermoeidheid. Anti-Flicker-monitoren zoals de MSI PRO MP2412 tonen een continue lichtbron, zonder flikkeren. Zodoende wordt de kans op oogvermoeidheid verminderd.
  • Less Blue Light: waarschijnlijk heb je wel eens van de impact van ‘blauw licht’ gehoord. Zulk licht verstoort bijvoorbeeld het aanmaken van het slaaphormoon melatonine. Ook is blauw licht over het algemeen vermoeiender voor je ogen. De MP2412 zorgt ervoor dat minder van dat blauwe licht je ogen bereikt.
  • Anti-Glare: eigenlijk behoeft deze eigenschap van de MP2412 geen uitleg. Anti-Glare zorgt er simpelweg voor dat je minder last hebt van reflecties van andere lichtbronnen. Dat kan het zonlicht zijn dat je thuiskantoor binnenschijnt, maar ook een TL-balk die boven je hangt.

Controleer je oog-ergonomie

MSI rust de PRO MP2412 ook uit met zijn ‘Eye-Q Check’-technologie. Daarmee kan je als gebruiker in enkele tellen bepalen hoe het gesteld is met je oogergonomie en vermoeidheid. Met de Amsler Grid kunnen gebruikers bijvoorbeeld zien of hun ogen (te) vermoeid zijn. Als de lijnen bol staan, is het tijd om even afstand te nemen van de monitor. Ook de Astigmatism-test spoort oogvermoeidheid op.

Oogvermoeidheid blijft immers een aandachtspunt, ook met een monitor die dit kan reduceren. Na enige tijd achter de monitor is het aan te raden wat rust te pakken. Om de testen uit te voeren op de PRO-serie monitor kan je terecht in het OSD-menu, waar je de verschillende Eye Q-testen vindt.

Eenvoudig te monteren

Ideaal aan de MP2412 is ook zijn smalle standaard. We komen maar al te vaak monitoren tegen met ontzettend brede standaarden die zowat een kwart van je bureau in beslag nemen. De standaard op de PRO-monitor eindigt bijna bij de voorkant van de monitor; handig als je een smal bureau hebt of niet al te veel ruimte kwijt wil zijn aan de monitor.

Overigens kan je de monitor ook op een VESA-standaard monteren. Daarvoor bevat de PRO MP2412 een viertal schroefgaten op de achterkant (75 x 75 mm).

Verder is de monitor exact wat je van een kantoormodel verwacht. De Full HD-resolutie is meer dan afdoende voor kantoor- en productiviteitstaken. Ook de aansluitingen (HDMI en DisplayPort) en de kleurdekking (113% van sRGB) zijn perfect voor zulke gebruiksdoelen.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business