Partnerinfo

MSI’s Prestige 16 AI Evo brengt AI tot leven met krachtige hardware

MSI Prestige 16 AI Evo
© MSI
De MSI Prestige 16 AI Evo combineert een uniek design met krachtige hardware, ruime opslag en AI-ondersteuning tot een waar productiviteitsmonster. Dit zijn de redenen waarom je deze laptop niet mag missen.

2024 wordt ‘het jaar van AI’, zo klonk het bij de introductie van Intels nieuwe Core Ultra-processors. De Amerikaanse chipmaker voorzag de processors van specifieke AI-kernen, waardoor AI-taken lokaal kunnen worden afgehandeld. MSI speelt daaropin met de Prestige 16 AI Evo, waarin de Core Ultra 7 155H is gehuisvest. Een ontzettend krachtige processor met een vermogen tot 115 watt.

De kracht van de Core Ultra 7 155H

De processor is niet alleen ontzettend krachtig voor alledaagse productiviteitstaken, maar ook AI vormt geen probleem voor de laptop. MSI levert zelfs een softwarepakket mee dat inspeelt op de AI-vaardigheden van de Core Ultra 7 155H: MSI AI Engine. MSI’s 3D Noise Cancellation gebruikt bijvoorbeeld AI om geluiden uit je directe omgeving te filteren tijdens meetings, zodat jij en je gesprekspartner elkaar goed kunnen verstaan.

Spatial Array-functie met AI

Ook de Spatial Array-functie maakt gebruik van AI. “De nieuwe Spatial Array-microfoon (3 microfoons) schakelt moeiteloos tussen meeslepende 3D-audio en gerichte focus. Hoor alles of richt je op het essentiële. Jouw keuze, kristalhelder geluid gegarandeerd”, licht MSI toe. Concreet gaat het hier om een functie die ervoor zorgt dat de stemmen tijdens een meeting altijd kristalhelder klinken – of je nu alleen of met meerdere personen achter de Prestige 16 AI Evo zit. Ook geluiden die de microfoons van achteren en opzij opvangen, kan de ontvanger haarscherp beluisteren.

MSI werkt aan diverse functies voor gaming, productiviteit en entertainment. Microsoft draagt ook bij met diverse AI-functies voor Windows en Microsoft-apps voor Windows. Het aanbod van zulke functies zal de komende tijd continu worden uitgebreid.

Perfect voor productiviteit

AI maakt de Prestige 16 AI Evo klaar voor de toekomst. Op het vlak van schermtechnologie voldoet de laptop al aan de wensen van vandaag en morgen. Met de ideale 16:10-beeldverhouding kan je net wat meer content kwijt op het scherm. Zeker als je veel werkt met programma’s als Photoshop of Première, is het handig om net iets meer verticale ruimte te hebben. Dat geldt overigens ook voor apps zoals Excel en Word. In webbrowsers zie je bovendien net iets meer van een webpagina. Door de QHD+-resolutie van het scherm zijn tekst en beelden haarscherp.

Uniek aan de Prestige 16 AI Evo is ook de grote hoeveelheid werkgeheugen. De Prestige 16 AI Evo (B1MG-023BE) wordt geleverd met 32 GB RAM en 1 TB opslag. Hierdoor is de laptop meer dan geschikt voor geheugen intensieve taken, zoals programmeren en 3D-ontwikkeling. De 1TB-SSD zorgt ervoor dat je ook meer dan voldoende opslag hebt om zulke taken lokaal af te handelen en dat maakt de laptop toekomstbestendig.

Snel opladen via USB-PD

De 99,9Wh-batterij van de Prestige 16 AI Evo maakt het ook een ideale laptop voor op reis. De accu kan bovendien razendsnel worden opgeladen via USB-C met de meegeleverde 100 watt USB-PD-oplader.

Aansluitingen en beveiliging

In totaal bevat de Prestige twee usb-c-aansluitingen. Ze ondersteunen elk ook Thunderbolt 4 voor vlotte datatransfers. Usb-a (1x) is ook van de partij, evenals HDMI 2.1 (1x) en een SD-kaartlezer. Je kunt de laptop ook vastleggen met het Kensington-slot.

Over de beveiliging van de laptop hoef je je tijdens die reizen alvast geen zorgen te maken. MSI werkte voor de Prestige 16 AI Evo samen met Tobii Aware, dat je laat weten wanneer iemand op je scherm meekijkt. Ook is de laptop beveiligd met een op hardware gebaseerde Trusted Platform Module (TPM). Inloggen doe je verder met Windows Hello, met een vingerafdruk of de ingebouwde gezichtsherkenning. Over gezichten gesproken: met een schuifje kan je ervoor zorgen dat je webcam wordt uitgeschakeld.Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business