Partnerinfo

Stroomlijn het beheer van je Exchange-server met Stellar Toolkit for Exchange

Stellar Toolkit
© Stellar
Krijg je te maken met uitdagende situaties zoals databasecorruptie, het exporteren van mailboxen of wachtwoorden herstellen? Dan is de Stellar Toolkit for Exchange jouw nieuwe bondgenoot.

De Stellar Toolkit for Exchange is een krachtige software-suite, ontworpen om Exchange Server-beheerders te ondersteunen bij verschillende taken: van het herstellen van beschadigde databases tot het exporteren van mailboxen en het herstellen van verloren wachtwoorden. Stellar Toolkit for Exchange is een alles-in-één-oplossing die een uitgebreid scala van tools biedt om Exchange Server-beheer eenvoudiger en efficiënter te maken.

Tools

In deze toolkit draait alles om het herstellen, converteren en beveiligen van cruciale gegevens. Dit zijn de belangrijkste functies: 

  • Herstel van Exchange-databases: repareer corrupte Exchange-databases en herstel verloren mailboxen met gemak. De software is ontworpen om verschillende vormen van databasecorruptie aan te pakken en biedt geavanceerde hersteltechnieken.
  • Exporteer Mailboxen naar PST: zet Exchange-databases om naar PST-indeling, waardoor het eenvoudig wordt om mailboxen te migreren of te archiveren. Deze functie is handig voor het beheren van mailboxgegevens buiten het Exchange Server-platform. 
  • Converteren van OST naar PST: toegang krijgen tot mailboxgegevens vanuit ontoegankelijke OST-bestanden door ze om te zetten naar PST-formaat. Hiermee kan je eenvoudig OST-gegevens openen in Outlook of deze migreren naar andere platformen.
  • Herstel van Exchange-back-ups: extraheren van mailboxen uit corrupte Exchange-back-upbestanden, waardoor gegevensverlies wordt geminimaliseerd en bedrijfscontinuïteit wordt gegarandeerd. Deze functie is essentieel voor het veiligstellen van belangrijke bedrijfsgegevens.
  • Wachtwoordherstel voor MS Exchange: Snel en gemakkelijk verloren of vergeten wachtwoorden voor Windows Server herstellen, waardoor toegang tot het systeem wordt hersteld en operationele verstoringen worden verminderd.

Geavanceerde functies

  • Herstel van Exchange-databases na ransomware-aanvallen: in het geval van een ransomware-infectie die de Exchange-databases heeft versleuteld of beschadigd, biedt de Stellar Toolkit for Exchange geavanceerde hersteltechnieken om de databases te herstellen en verloren mailboxgegevens te herstellen. Hierdoor kun je snel weer operationeel worden zonder kostbare gegevens te verliezen. 
  • Mailbox exporteren naar een live Exchange: de Stellar Toolkit for Exchange maakt het mogelijk om mailboxes direct naar een live Exchange-server te exporteren. Dit zorgt voor minimale downtime en stelt gebruikers in staat om snel weer toegang te krijgen tot hun e-mails en andere belangrijke gegevens zonder onderbrekingen in de dienstverlening.
  • Mailbox exporteren naar Office 365: deze functionaliteit ondersteunt een naadloze migratie naar de cloud, waardoor je profiteert van de voordelen van Office 365 zonder ingewikkelde migratieprocessen.
  • Parallelle verwerking: de Stellar Toolkit for Exchange maakt gebruik van parallelle verwerkingstechnieken om meerdere mailboxes tegelijkertijd te herstellen en te exporteren. Dit resulteert in snellere hersteltijden en verhoogde efficiëntie, wat essentieel is in kritieke herstelomgevingen.
  • Verwijderede mailboxen en e-mails herstellen: geavanceerde herstelopties om verwijderde mailboxes en e-mails terug te halen. Zelfs als ze permanent verwijderd lijken te zijn, kunnen deze gegevens vaak nog worden hersteld, wat helpt bij het behoud van belangrijke bedrijfsinformatie en het minimaliseren van dataverlies.

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

De gebruikersinterface van  Stellar Toolkit for Exchange is ontworpen om Exchange-beheerders te helpen bij het efficiënt beheren van Exchange Server-omgevingen. Deze werd zo intuïtief en gebruiksvriendelijk mogelijk samengesteld om tijd, maar vooral ook moeite te besparen en de algehele operationele efficiëntie te verbeteren.

De toolkit is bijna onmisbaar als het gaat om veiligstellen van cruciale bedrijfsgegevens. Met de mogelijkheid om meerdere moeilijkheden aan te pakken, biedt Stellar Toolkit for Exchange een alles-in-één-oplossing die Exchange Server-beheerders helpt om snel en efficiënt te handelen bij noodsituaties. 

Stellar Toolkit for Exchange gebruiken

Als je de toolkit opent zal je merken dat je meteen heel wat functies tot je beschikking hebt. Hieronder lees je hoe je de verschillende tools gebruikt.

Stellar Repair for Exchange

Het doel van Stellar Repair for Exchange is het herstellen van corrupte EDB-bestanden en mailbox-items.

Blader naar de locatie van het EDB-bestand en selecteer een scanmethode. Je kan kiezen uit een “Quick Scan” of “Extensive Scan”.  

Nadat de scan voltooid is, navigeer je door de mappen in het linker paneel om maiboxgegevens te bekijken. Klik met je rechtermuisknop op de mailbox of map en selecteer “Export to Exchange Server” of “Save as PST”. 

Voer nu de servergegevens in en pas eventueel filters toe. Klik nu op “OK” om het exportproces te starten.

Stellar Converter for EDB

Het doel van de Stellar Converter for EDB is het converteren van EDB-bestanden naar PST of andere formaten.

Maak verbinding met Exchange. Dit doe je door “Hosted Exchange” te selecteren of kies een offline EDB-bestand. Voer nu de servergegevens en admin-creditentials in om alle mailboxen op te halen.,Selecteer de mailboxen die je wilt exporteren en kies het gewenste formaat.

Stellar Converter for OST

Het doel van Stellar Converter for OST is het converteren van OST-bestanden naar PST of andere formaten.

Zoek naar het OST-bestand dat je wilt converteren op je computer en klik op “Convert”. Na de conversie bekijk je de mailboxgegevens in de Outlook-achtige interface. Selecteer vervolgens de mappen om te extraheren en kies “Save Converted File” en kies het formaat en de doelmap.

Stellar Mailbox Extractor for Exchange Backup

Het doel van Stellar Mailbox Extractor for Exchange Backup is het herstellen van mailboxgegevens uit Exchange-back-ups.

Kies het type back-up bestand en blader naar de locatie van de backup en selecteer het. Kies vervolgens de scanmodus en start de scan. Je kan nu de mailboxgegevens bekijken en extraheren zoals bij de andere tools.

Stellar Password Recovery for MS Exchange

Het doel van Stellar Password Recovery for MS Exchange is het terughalen van verloren wachtwoorden op Windows-servers. 

Klik op “Recover Password” om het ISO-bestand van Stellar’s website te downloaden. Brand de ISO nu op een CD of gebruik het als een bootable image in een virtual machine. 

Start de server op vanaf de CD of virtual machine en volg de instructies op het scherm om je wachtwoorden terug te halen.

Conclusie

Stellar Toolkit for Exchange biedt een uitgebreide oplossing voor Exchange Server-beheerders en vereenvoudigt taken van databaseherstel tot het exporteren van mailboxen en het achterhalen van wachtwoorden. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde functies is het een onmisbaar hulpmiddel voor het veiligstellen van kritieke bedrijfsgegevens en het efficiënt afhandelen van noodsituaties. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business