TechPoll

Iedere week proberen we in TechPoll onze lezers te triggeren. Een leuke vraag of een uitdagende discussie? Elke week iets anders.

Eind augustus vroegen we jullie of een Belgische corona-app een goed idee was. Ben jij voor of tegen een covid-19 tracking-app? Het klinkt als een heel simpele vraag, maar dat is het allerminst. Want bijna overal ter wereld lokken covid-19 tracking-apps, ook wel corona-apps in de volksmond genoemd, veel maatschappelijke en politieke discussie uit. Ook in België. 

Maar jullie waren duidelijk. Zo’n 64 procent van de respondenten verklaarden dat ze de corona-app in ieder geval gingen installeren. Sinds vorige week is het dan officieel zover. De Belgische Coronalert is beschikbaar voor download en installatie. Uit de eerste berichten blijkt dat de Coronalert al door bijna een half miljoen Belgen geïnstalleerd werd.

In deze TechPoll willen we graag weten of jullie Coronalert effectief geïnstalleerd hebben. Ben jij het eens/oneens of vertrouw je de app niet? Laat het ons weten in de discussie onderaan in de comments!

Download hier de Coronalert app voor iOS of Android.

TechPoll: heb jij de Coronalert-app al geïnstalleerd?

Gerelateerde artikelen

TechPoll: jullie zijn voor een corona-app

Vorige week vroegen we in TechPoll of onze lezers een corona-app een goed idee vinden. Het antwoord was een duidelijke ‘ja’.

2 REACTIES

    • Dag Roger,

      Je smartphone moet minstens op Android 6 draaien om de coronalert te kunnen downloaden. Het is omwille van beveiligingsupdates ook niet zo aangeraden een smartphone te hebben die op een oudere versie draait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here