Reviews

Microsoft Surface 2

Voordelen
Hardware
Autonomie
Slim ontwerp
Nadelen
Toetsenbord optioneel
Windows RT
Zwaar
Aanbevolen prijs: €429
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Surface 2 is een prima stuk hardware, maar de keuze voor Windows RT als besturingssysteem speelt hem parten.

Microsoft heeft amper iets veranderd aan het uiterlijk van de originele Surface RT. De Surface 2 heeft een nieuwe kleur gekregen (zilvergrijs) en hij is ietsje dunner en lichter dan zijn voorganger, maar voor de rest is alles nagenoeg hetzelfde gebleven. Het 10,6 inchscherm heeft wel een update gekregen en pakt nu uit met een Full HD-resolutie.

Niet geheel onverwacht beschikt de Surface 2 over een snellere processor dan de Surface RT. Microsoft heeft ervoor gekozen om de 1,3 GHz Nvidia Tegra 3 quadcoreprocessor in te ruilen voor een nieuwere Nvidia Tegra 4 quadcoreprocessor, met een kloksnelheid van 1,7 GHz. Het RAM-geheugen is met 2 GB wel hetzelfde gebleven en ook aan het intern geheugen werd niet gesleuteld. Je kan standaard kiezen voor 32 of 64 GB, maar dat kan nog worden uitgebreid met een geheugenkaartje tot 64 GB.

De Surface 2 draait op het afgeslankte besturingssysteem Windows RT 8.1, dat is aangepast voor mobiele processors die gebaseerd zijn op de ARM-architectuur. Daardoor ben je op de Surface 2 beperkt tot de apps uit de Windows Store en kan je geen desktopapplicaties draaien, met uitzondering van het volledige Office-pakket. Net dat is de achilleshiel van deze tablet. Je verwacht een complete Windows-ervaring zoals alle andere Windiws 8-tablets in deze test, maar de software voor deze Surface 2 blijft beperkt tot wat er in de appwinkel staat. En net dat aanbod kan nog wel een boost gebruiken. Bovendien verwacht je voor dit prijskaartje een volledige Windows-ervaring. Zonde, want de hardware en het ontwerp verdienen beter.

Een uitgebreide review van de Surface 2 kan je hier nalezen.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business