Reviews

HTC Desire 500

Voordelen
Schermkwaliteit
Batterijduur
NFC
Nadelen
Intern geheugen
Gevoelig voor vettige vingers
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 6
Er valt heel wat goeds te zeggen over de Desire 500, toch laat deze smartphones ons achter met gemengde gevoelens.

De HTC Desire 500 laat ons met gemengde gevoelens achter. De smartphone heeft een leuk uiterlijk, maar de glossy plastic achterkant van de zwarte versie is erg gevoelig aan vette vingers. Het toestel is ook niet bepaald compact. Hoewel hij over een 4,3 inchscherm beschikt, is zijn voetafdruk gelijk aan de Nexus 4, die met een 4,7 inchscherm is uitgerust.

Het scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels, wat aan de lage kant is, maar de kwaliteit is wel goed. De icoontjes zij niet altijd even scherp afgelijnd, maar kleurweergave en helderheid zijn goed voor een toestel in deze prijsklasse.

De Snapdragon 200-chip staat prima zijn mannetje. Navigeren door de Androidschil van HTC gaat vlot en ook spelletjes zijn geen probleem, al zien ze er niet zo indrukwekkend uit door de lage resolutie. Veel spelletjes hoef je wel niet te spelen, want de Desire 500 heeft maar 4 GB intern geheugen. Dat hoeft in principe geen probleem te zijn, maar is het wel omdat 3 GB reeds door het systeem wordt ingepalmd. Gelukkig kan je de opslagruimte uitbreiden, maar dat is een magere troost.

De batterij verdient dan wel weer een pluim. Met een capaciteit van 1.800 mAh is die aan de kleine kant, maar toch kwamen we er tot anderhalve dag mee toe. Ook de ondersteuning van NFC krijgt een eervolle vermelding, dat komt nog niet veel voor bij telefoons in deze categorie.

Er valt heel wat goeds te zeggen over de Desire 500, maar de beperkte opslag doet hem de das om. Dan doet de goedkopere Moto E het beter.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business