Reviews

Motorola Moto G (2014)

Voordelen
Schermkwaliteit
Snelle Android 5.0 update
Snel
Nadelen
Dik
Niet ergonomisch
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 9
Net voor het afsluiten van de massatest daalt de Moto G in prijs, onder de grens van 200 euro. En daarmee heeft de concurrentie een groot probleem.

Net na het afronden van onze vergelijkende test, kondigde Motorola een prijsdaling aan. 199 euro is het resultaat, waardoor we last minute tweemaal Motorola in de prijscategorie 0 tot 200 euro aantreffen.

De uitstekende Moto G krijgt een 2014-versie, met als voornaamste verandering een groter HD-scherm: 5 inch tegenover 4,5 inch. Een heel groot verschil vinden we persoonlijk, kijk daarom in de winkel welke je het beste vindt, want verder zijn ze bijna identiek.

Wat er grondig is veranderd, is de magere 5 megapixelcamera. In de 2014-versie is er plaats voor een veel interessantere 8 megapixelvariant. Helaas is er nog steeds geen plaats voor 4G in de Moto G, maar geniet je wel van een standaard Android-ervaring met de garantie dat Android 5.0  Lollipop er in 2014 nog aan komt.

Vooral het grote 5 inchscherm springt in het oog: met voorsprong de beste beeldkwaliteit, en kan wedijveren met de beteren in de klasse 200 – 350 euro.

Allemaal rozengeur en maneschijn voor de Moto G? Niet echt, maar het scheelt niet veel. De batterij presteert middelmatig en de behuizing is dik en log, ver weg van de elegantie van zijn grote broer, de Moto X.

Vind je 5 inch te groot, dan kan je nog steeds terecht bij de Moto G van vorig jaar, overigens nog steeds een uitstekend toestel dat vandaag nog zijn mannetje staat. Vind je 5 inch oké, dan kan je niet beter af zijn met de Moto G, zeker niet voor minder dan 200 euro.

Met dank aan Coolblue om de Motorola Moto G (2014) beschikbaar te stellen.

Benchmarks

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business