Reviews

Elf smartphones onder 200 euro getest

Een smartphone hoeft helemaal niet duur te zijn, dat bewijst de huidige lichting budgettelefoons die ons flink heeft verbaasd.

Het valt duidelijk op dat het budgetsegment op dit ogenblik het meeste aandacht krijgt van alle fabrikanten. Waar vroeger enkel Windows Phone interessant was in goedkope prijsklassen, heeft Android sterk gewerkt om het besturingssysteem vlot te draaien op goedkope toestellen.

De Motorola Moto E is daar een uitstekend voorbeeld van, met een bijzonder sterk toestel voor net geen 120 euro. Hij presteert beter dan gemiddeld in deze categorie, en dat voor een vlijmscherp prijskaartje. Het had zonder twijfel onze keuze van de redactie geweest, had grote broer Moto G geen roet in het eten gegooid.

[related_article id=”161563″]

Net voor het verstrijken van de deadline is de Moto G in prijs gedaald tot 199 euro, wat ervoor zorgt dat er in deze prijsklasse niemand in de buurt komt. De schermkwaliteit is ongezien voor zijn prijs, net als de afwerking en snelheid. Dat het een standaardversie van Android draait en snel van Android 5.0 Lollipop zal genieten, is nog eens extra interessant. Hij vinkt alle vakjes aan die je zou willen in een smartphone, voor een heel scherpe prijs. Met voorsprong onze "Keuze van de Redactie". Benieuwd wanneer we iemand beter zullen zien doen in deze prijsklasse, want Motorola heeft de lat bijzonder hoog gelegd.

Hoe we testen

Elke smartphone in deze test hebben we zelf gedurende drie tot vijf volledige dagen uitgeprobeerd. Hiermee kunnen we goed aanvoelen hoe een toestel presteert in dagelijks gebruik, zonder dat je puur op benchmarkresulaten een conclusie staaft. Die benchmarks helpen wel om de cpu en gpu op een gestandaardiseerde manier te quoteren.

Op vlak van autonomie maken we gebruik van Antutu Tester, een testprogramma dat een intensieve workload simuleert, en een videobestand dat continu in loop wordt afgespeeld terwijl de helderheid gemiddeld staat ingesteld, met wifi en bluetooth actief. Soms verschilt het eigenlijke gebruik toch nog van de resultaten, maar de resultaten geven wel een goede indicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business