Reviews

Review Talking Glove: bel eens met je handschoen

Naast het handenvrij bellen, is er ook het bellen met de handen. Of beter: met de handschoen, dankzij de 'Talking Glove' van Profoon en D-Sign.

Naast het handenvrij bellen, is er ook het bellen met de handen. Of beter: met de handschoen, dankzij de D-Sign Talking Glove van Profoon.

Talk to the hand

Op zich is het een goed idee. Krijg je telefoon als je buiten bent, bijvoorbeeld op de fiets of skipiste, dan is het niet zo handig om je handschoenen telkens uit te trekken.

De Talking Glove laat je bellen met je handschoenen. Nieuw is het idee niet. Maar technologisch zit het mooi in elkaar. De rechterhandschoen heeft een micro en luidspreker ingebouwd, en maakt de connectie met je smartphone. Beide handschoenen hebben ook geleidende vingertoppen voor de bediening van het aanraakscherm van je telefoon.

De test

Het lijkt een beetje op James Bond, maar bij onze test in een Limburgs café werkte de handschoen prima. Eerst hadden we de batterij van de handschoen al via de pc opgeladen, wat overigens wel best een vreemd zicht is. Zodra dit is gebeurd, maakten we via bluetooth een connectie met de handschoen. Ook dat gaat vrij vlot.

Vervolgens belden we naar de geconnecteerde smartphone, waarna  je opneemt door op een knopje op de handschoen te drukken. Je kan de luidspreker van je handschoen ook als luidspreker van de smartphone laten werken, door bijvoorbeeld muziek af te spelen. Net als een bluetoothluidspreker dus.

Het zicht

Het is een beetje een gek zicht. Praten doe je met je pols, luisteren met de duim van je handschoen. We kunnen het je verzekeren: daar kijken mensen van op.

In de handleiding waarschuwen de makers over potentiële gehoorschade. Een verplichte mededeling, maar die leek ons voorbarig want oorverdovend geluid kregen we niet meteen uit de handschoen.

Kleine tip: vergeet ook niet om de handschoen uit te schakelen of de bluetoothverbinding te verbreken wanneer je ergens binnen stapt. Anders zal de telefoon je gesprekken blijven doorsturen naar de Talking Glove in je jaszak. We spreken uit ervaring als we zeggen dat dat best vervelend is.

De beperkingen

De handschoen werkt dus prima. De batterij gaat ruim een dag mee, en we konden vrij vlot converseren. Zeker in een niet al te lawaaierige omgeving. De handschoenen volstaan om een doorsnee Belgische winter door te komen, al moet je er nu ook niet mee naar Siberië.

Toch zijn er ook wel enkele beperkingen. Bij regenweer of natte omstandigheden gebruik je de handschoenen best niet, lezen we in de handleiding. Waardoor ook tijdens het skiën de handschoen niet meteen vanzelfsprekend is. De handschoenen zijn namelijk niet waterdicht. Zodra je iets te veel sneeuw vreet, zullen je handen alsnog nat en koud worden.

Daarnaast is het knopje om de handschoen te bedienen (en dus ook om een inkomend gesprek op te nemen) wel erg klein zodat je het – zonder grondig oefenen – niet krijgt ingedrukt met de handschoen aan. Of hoe bellen met de handschoenen toch enige training vergt.

Dankzij Profoon mogen we tien exemplaren van de D-Sign Talking Glove weggeven. Doe mee en win!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business