Reviews

Test Honda Miimo HRM-310: snelle afwerker

Voordelen
Bliksemsnel
Grasvelden tot 2.000 m²
Boordevol opties
Nadelen
Autonomie
Prijs
Niet leverbaar zonder installatie
Aanbevolen prijs: €2299
Waar te koop?
Totaalscore 8
Honda maakt al jaren grasmachines, maar robotmaaiers is toch een klasse apart. De Miimo is bijzonder slim en uitgebreid, maar helaas is zijn prijskaartje dat ook.

De Honda Miimo HRM-310 is een leuke verschijning in het testveld. Van allemaal is hij het ‘platst’, en bovendien weegt hij ook niet zoveel. De installatie helemaal niet zo complex, toch verkoopt Honda hem niet in de doos. De Miimo robotmaaiers worden enkel via dealers geleverd en geïnstalleerd. Daarom ga je deze robotmaaier niet terugvinden bij online webwinkels.

Veel opties

De waslijst aan opties is bijzonder indrukwekkend, met voorsprong de slimste robotmaaier uit de test. Je moet bijvoorbeeld de lengte van de draad ingeven rondom je gazon, zodat je daarna de robotmaaier kan instellen om op bepaalde dagen op bepaalde stukken van je gazon te starten. Voor kleine grasvelden is dat niet echt nodig, maar vanaf 1.000 m² is het een handige optie. De Honda Miimo laat zich handig bedienen via een groot scherm en duidelijke toetsen onderaan een klepje. Na het instellen moet je de klep sluiten en hij start. Nadeel: je kan onderweg niets op het scherm aflezen wanneer hij bezig is.

Hij laadt bliksemsnel, maar hij moet ook telkens snel laden na een uur. De autonomie is niet heel goed, wat ons een beetje zorgen baart voor grotere grasvelden dan onze 350 m² testtuin waarin hij moest rondrijden. De Miimo vertraagt wanneer hij in de buurt van de grensdraad komt, en versnelt wanneer de afstand groot genoeg is. Hij doet dat trouwens geruisloos. Het lijkt haast op een strijkijzer dat je gazon mooi vlak strijkt.

Allesmaaier

Deze robotmaaier is de enige die zowel kriskras-, banen- als spiraalmaaien aankan. Hij bepaald zelf wanneer hij welke functie nodig heeft, maar het merendeel zal hij uitvoeren in baantjes. In het begin rijdt hij eerst kriskras rond tot hij een groter gebied detecteert, en begint dan in banen te maaien. In spiraalvorm maaien doet hij eerder zelden. Verrassend genoeg is er zelfs een nachtmodus aan boord de Honda Miimo met lager toerental voor wielen en maaimotor. Kwestie van de buren goedgezind te houden.

Het is indrukwekkend om te zien wat voor een parcours Honda al heeft afgelegd met de Miimo-reeks. Ze hebben gelijktijdig met Bosch een robotmaaier gelanceerd, maar Honda staat ondertussen al veel verder. Vooral de mogelijkheid om te kiezen waar in je tuin hij kan starten op bepaalde dagen is een mooi stukje techniek. Alles werkt intuïtief, wat deze robotmaaier de enige in de test maakt die niet direct baat heeft bij een aparte app.

Beloftevol

Van alle robotmaaiers de meest beloftevolle en slimste uit het pak, maar helaas is zijn prijskaartje op hetzelfde niveau. Bovendien moet je ook nog rekenen dat een erkende installateur de robotmaaier komt installeren, wat mogelijk nog een extra meerkost betekent. Onbegrijpelijk, want de Miimo HRM-310 is een schoolvoorbeeld van eenvoud. Wie een flinke geldbuidel heeft moet altijd voor deze robotmaaier kiezen, behalve wanneer je grasveld groter is dan 2.000 m².

Deze test is een onderdeel van een massatest. Wil je meer weten over hoe robotmaaiers werken? Lees dan onze uitgebreide special.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business