Reviews

Review Microsoft Lumia 535

Voordelen
Haarscherpe prijs
Gorilla Glass 3
Lichtsensor
Nadelen
App-aanbod kan beter
Zwakke luidspreker
Aanbevolen prijs: €119 (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Lumia 535 van Microsoft biedt een onwaarschijnlijke prijs-kwaliteitverhouding. De te kloppen budgetsmartphone dit jaar.

De Lumia 535 volgt al behoorlijk snel de Lumia 530 op, de budgettopper van Nokia midden vorig jaar. Eerst dachten we dat het om een beperkte upgrade ging van de Lumia 530, maar het is een volledig nieuw toestel met een ongeziene prijs-kwaliteitverhouding. Het zou ons niet verbazen dat Microsoft geen cent verdient op deze smartphone.

Het grote 5 inchscherm ziet er prima uit en heeft een degelijk schermresolutie. Zoals in de meeste budgettoestellen zit het scherm tamelijk diep verwerkt, maar het voelt nooit echt hinderlijk omwille van de kwaliteit en grootte van het scherm.

Wanneer je onderstaande troeven bekijkt, wordt het prijskaartje nog straffer: Gorilla Glass 3, een 5 megapixelcamera vooraan (én achteraan) en een ingebouwde lichtsensor zijn alle drie elementen die je amper tegenkomt in deze prijscategorie. De lichtsensor voor automatische schermhelderheid vind je zelfs niet eens in sommige toestellen van 200 euro terug.

De chip presteert niet razendsnel, maar dat voel je niet omdat Windows Phone 8.1 zo licht weegt. Alles werkt bijzonder vlot, geen enkele keer stoten we op een hapering. Zonde dat het app-aanbod nog zowat het grootste probleem is van Windows Phone. Vind je bekende apps als Facebook, Twitter, Shazam of Instagram al genoeg, dan kan je voor deze prijs geen betere smartphone vinden.

Klik hier om onze uitgebreide review van de Microsoft Lumia 535 te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business