Reviews

Review D-Link DIR-890L

Voordelen
Goed bereik
Erg snel
Erg makkelijk te installeren
Nadelen
Ver bereik op 2,4 GHz stelt teleur
Aanbevolen prijs: €279
Waar te koop?
Totaalscore 9
De D-Link DIR-890L ziet er indrukwekkend uit, maar is hij ook net zo indrukwekkend onder zijn pantser?

Van alle routers is de D-Link DIR-890L met voorsprong de meest intimiderende. Hij ziet eruit alsof hij elk moment kan opstijgen als een drone, inclusief Ferrarirode kleur, maar uiteindelijk is het maar een doordeweekse router. Samen met Asus en Netgear is het de enige triband-router in de test, wat betekent dat het twee 5 GHz-banden aan boord heeft.

Standaard krijg je alle drie de wifizones te zien op je laptop, aan jou om telkens in te schatten welke je moet hebben. Of je schakelt Smart Connect in via de webinterface om maar één wifinaam te zien, die automatisch inschat welke frequentie het meest interessant is voor jou. We raden aan om Smart Connect in te schakelen. De webinterface ziet er uitstekend uit waarbij elke functie van een extra woordje uitleg wordt voorzien.

Hij ziet er bliksemsnel uit, maar is hij dat ook? Op sommige meetpunten wel, maar over de hele lijn moet hij wel Asus voor zich dulden. Vooral het verre bereik op de 2,4 GHz-band is teleurstellend. De 5 GHz-band presteert over de hele lijn wel superieur, maar niet alle toestellen ondersteunen die frequentie. Een uitstekende router over de hele lijn, die ineens ook instapvriendelijk is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business