Reviews

Review Alcatel One Touch Pop 3 4G

Voordelen
4G-ondersteuning
Dual sim
Nadelen
Schermkwaliteit
Bloatware
Goedkope afwerking
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?
Totaalscore 6
De Alcatel One Touch Pop 3 4G is een absoluut budgettoestel, maar straalt dat helaas ook uit. Al heeft het zeker ook enkele dingen voor zich spreken.

De Alcatel One Touch Pop 3 is het op één na goedkoopste toestel in onze massatest en straalt dat ook uit met zijn plastic behuizing en weinig inspirerende design. Hoewel geen HD-resolutie, oogt het 5 inchscherm voldoende scherp. De beeldkwaliteit is aanvaardbaar, zolang je recht op het toestel kijkt. Vanuit elke andere kijkhoek gaat de kwaliteit pijlsnel achteruit. Dat komt onder meer doordat het scherm nogal diep ligt, wat voor een vervelende reflectie zorgt.

De One Touch Pop 3 draait op Android Lollipop, met daar een uitgebreide grafische schil over, inclusief een eigen app store. Alcatel heeft er daarnaast ook voor gekozen om een hoop bloatware voor te installeren op het toestel, waardoor het reeds beperkte geheugen al van bij aanvang goed vol staat. Gelukkig kan je de meeste apps wel deïnstalleren. De opslagcapaciteit kan je bovendien uitbreiden met een microSD-kaartje.

Belangrijke argumenten voor dit toestel zijn de ondersteuning van 4G en de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken. De quadcoreprocessor, in combinatie met 1 GB RAM, levert te verwachten prestaties in de prijsklasse onder 200 euro en moet zeker niet onderdoen voor de duurdere toestellen in deze categorie.

De 5 megapixelcamera stelt eerder teleur, maar de aanwezigheid van een frontcam vinden we voor deze prijs een plus. De batterij biedt wisselvallige resultaten, maar zal in de meeste gevallen volstaan om de dag mee door te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business