Reviews

Review Sandisk Connect Wireless Stick: Draadloze USB-stick

Voordelen
mooie app
handige connectie
media streamen
Nadelen
geen Nederlandstalige handleiding
groot
USB 2.0
Aanbevolen prijs: €69 (32 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 7
Wat als een usb-stick ook draadloos dienst doet als mediahub? Sandisk gaat de uitdaging aan met de Connect Wireless Stick.

De handleiding is beperkt, dus steek ik de usb-stick meteen in de computer. Helaas staat er geen Nederlandstalige handleiding op, dan maar de Engelse versie. Gelukkig is het gebruik heel eenvoudig: download de app, schakel de stick in en verbind met het wifi-netwerk van de stick. Jawel, deze usb-stick heeft een aan-uitknop. Dat betekent dat je de usb-stick moet opladen, wil je draadloos vanaf al je toestellen toegang krijgen tot de usb-stick. Opladen duurt ongeveer twee uur. Belangrijk: maak geen verbinding wanneer de stick in de computer steekt, dat lukte me althans niet.

Wanneer de stick is opgeladen, kan je verbinding maken via de app (Android, iOS). Je kan ook via het netwerk toegang tot de stick krijgen op je computer, zonder dat je die moet insteken. De handleiding volgen is belangrijk, anders wordt het moeilijk. Data naar de stick wegschrijven, gebeurt bijzonder traag. 11 foto’s uploaden, duurde bijna 5 minuten. Soms ging het ineens wat sneller, dan weer trager, maar nooit echt consistent. Media vanaf de stick raadplegen op je mobiele toestel gaat wel bliksemsnel. Ik kon vlot twee filmpjes in hoge resolutie streamen, zonder dat ik het lokaal op mijn toestel moest zetten.

De app ziet er fris en intuïtief uit op Android. Kopiëren is duidelijk, toegang tot de mappen vormt geen probleem en nieuwe mappen toevoegen, doe je in een vingerknip.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business