Reviews

Review Dashlane 4: Wachtwoordkampioen

Voordelen
Ondersteunt PC, Mac, Android en iOS
Automatisch paswoorden aanpassen voor 500 sites
Veilig delen
Noodcontactpersoon
Automatisch formulieren invullen
Nadelen
Standaardinstellingen geven eerder zwakke paswoorden
Aanbevolen prijs: €gratis
Waar te koop?
Totaalscore 10
Wie problemen heeft met het onthouden van moeilijke wachtwoorden is bij Dashlane aan het juiste adres.

Dashlane is een handige gratis applicatie die je wachtwoorden beheert. Eenmaal je het op meer dan één toestel wilt gebruiken, zal je echter 39,99 dollar per jaar moeten betalen. Je kan paswoorden importeren die opgeslagen zijn in Chrome, Firefox, Internet Explorer en andere wachtwoordmanagers, waaronder Lastpass en RoboForm Everywhere 7. Ook zal het programma automatisch logingegevens bewaren wanneer je op een site inlogt. In zeldzame gevallen zal de lay-out van een website te ingewikkeld zijn voor Dashlane om je gegevens te kunnen extraheren. Bij onder andere LastPass en RoboForm is het op dergelijke momenten mogelijk om handmatig alle datavelden op te slaan, maar bij Dashlane ontbreekt zo’n functie.

[related_article id=”178634″]

Slap hoofdwachtwoord

Om je wachtwoorden veilig te bewaren, heb je een sterk hoofdpaswoord nodig. Dashlane verplicht je daarom een hoofdpaswoord aan te maken met minstens acht karakters, één getal, één kleine letter en een hoofdletter. Hiermee legt de wachtwoordmanager de lat niet hoog: een paswoord van minstens 12 karakters met alle datasets zou beter zijn. Verder is het mogelijk om two-factorauthenticatie te gebruiken. Hiervoor ondersteunt Dashlane Google Authenticator en soortgelijke diensten.

Ook wanneer je een nieuw wachtwoord nodig hebt, staat Dashlane voor je klaar. Telkens wanneer je je cursor in een wachtwoordveld zet om een nieuwe account aan te maken of van wachtwoord te veranderen, zal de applicatie voorstellen om automatisch een paswoord te genereren. Via de instellingen kan je op voorhand bepalen aan welke voorwaarden dergelijke wachtwoorden moeten voldoen. Je kan de lengte instellen en kiezen of het wachtwoord getallen, letters en symbolen moet bevatten. Standaard zal Dashlane een paswoord met 12 karakters bestaande uit letters en getallen gebruiken.

Paswoorden delen

Dashlane zal eveneens in de gaten houden hoe sterk je wachtwoorden zijn. In het Security Dashboard kan je daardoor alle paswoorden ordenen van zwak naar sterk. Elk wachtwoord krijgt een veiligheidspercentage met een bijpassende kleurencode. Bovendien kan je de redenen voor een slechte score nakijken en de wachtwoorden vervangen met behulp van de knop ‘Password Changer’. Dashlane kan je wachtwoord automatisch vervangen voor maar liefst 500 veelgebruikte sites.

Als laatste bevat Dashlane enkele unieke functies. Eén hiervan is dat je veilig logingegevens met vrienden of familie kan delen. Verder is het mogelijk om een noodcontactpersoon in te stellen voor het geval je onverwachts overlijdt of in andere problemen verkeert. Wanneer deze persoon probeert in te loggen in de wachtwoordmanager zal je hiervan een notificatie krijgen. Hierna heb je een bepaalde periode de tijd om deze toegang te weigeren. Ook bevat Dashlane een functie om automatisch formulieren in te vullen en een kwitantie aan te maken wanneer je iets online hebt gekocht. Als laatste kan het programma eveneens paswoorden beheren voor mobiele apps. Hiervoor dient de app wel de Dashlane App Extension te ondersteunen. Momenteel gebeurt dat door meer dan 180 apps, waaronder eBay, Twitter en Uber.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business