Reviews

Review LG K8

Voordelen
Afwerking
Snel
Knoppen achteraan
Degelijke camera app
Android 6.0
Nadelen
Geen lichtsensor
Wisselvallige autonomie
Weinig opslagruimte
Aanbevolen prijs: €149 euro (8 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 8
De LG K8 koppelt een uitgekiend en aantrekkelijk design aan een prima scherm. Jammer dus dat je maar al te vlug in ruimtenood zal zitten door het te beperkte geheugen.

LG heeft perfect begrepen hoe je een budgettoestel mooi en degelijk kan maken. Het bijzonder patroon aan de achterkant voorkomt vingerafdrukken, en de zilveren rand met het aanraakglas over de randen gebogen, maakt het een prachtig toestel. Heel sterk werk, zeker wanneer je naar het scherpe prijskaartje kijkt. Niet alleen de afwerking is knap, ook het scherm is van een bijzonder goede kwaliteit. Het toestel oogt extra strak door de plaatsing van de knoppen aan de achterkant. Klinkt raar, maar voelt perfect aan. Ligt je toestel plat op de tafel? Dubbeltik op het scherm om van start te gaan. Topfunctie die elke smartphone nodig heeft.

We zouden dit toestel heel graag tot Keuze van de Redactie uitroepen, maar twee problemen houden ons tegen: autonomie en beperkte opslag. Van de 8 GB schiet er maar 3,44 GB vrije ruimte over door de zware Android-schil, terwijl de batterij het minst van alle toestellen scoort in onze testen. Net als de Huawei P8 Lite moesten we af en toe onze lader al zoeken voor het avondeten bij intensief gebruik. Er is plaats voor een microSD-kaart, maar wie veel apps wil installeren, kijkt beter uit naar een toestel met 16 GB opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business