Reviews

Review Polar Loop 2: Basisworkout

Voordelen
Waterdicht
Sterke autonomie
Nadelen
Niet draagbaar bij alle gelegenheden
Beperkte notificaties
Gps en hartslagmeter ontbreken
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?
Totaalscore 6
De Polar Loop 2 is vis noch vlees. Het slimme horloge mist sportieve kwaliteiten en presteert niet al te best.

De Loop 2 onderscheidt zich op weinig punten van de concurrentie. Zoals de meeste fitnesstrackers meet hij onder meer je activiteit, stelt hij doelstellingen op en analyseert hij je slaap. De wearable ziet er helaas allerminst uit alsof je hem kan dragen bij eender welke gelegenheid. Hij oogt heel sportief, en geeft tegelijk ook een ietwat lompe indruk. Wat leuk is, is de WR20-waterdichtheid. Je kan de Loop 2 zonder problemen meenemen in het zwembad.

Het toestelletje bevat een heel eenvoudig scherm dat uit 85 ledlampjes bestaat. Daarop worden eenvoudige gegevens gepresenteerd zoals het aantal stappen dat je hebt gezet, de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand en uiteraard de tijd. Verwacht niet dat het schermpje notificaties van je smartphone weergeeft. Wel zal het toestel trillen en zullen de leds oplichten bij meldingen. Een dergelijk scherm met leds zorgt er wel voor dat het apparaat een lange autonomie van mimimaal vijf dagen heeft.

[related_article id=”180891″]

Omdat het scherm zijn beperkingen heeft, ben je in veel gevallen aangewezen op de bijhorende Polar Flow-app voor Android en iOS. Daar vind je gedetailleerdere functies terug zoals een ‘niet storen’-modus en de analyse van je slaap. Jammer genoeg blijkt al snel dat ook die gedetailleerdere functies minder compleet zijn dan je zou willen. De slaapanalyse toont je vreemd genoeg niet op welke momenten je de nacht voordien precies in een lichte of diepe slaap verkeerde.

Daarnaast kan de app natuurlijk ook geen antwoord bieden op beperkingen in hardware zoals het missen van een gps of een hartslagmeter. De registratie van activiteit mist daardoor detail, en sporters kunnen hun hartslag tijdens de activiteit niet controleren. De Loop 2 heeft moeite om zich staande te houden. Hij komt niet in de buurt van de features die een echte smartwatch biedt, maar aan de andere kant is hij ook niet het perfecte sporthorloge.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business