Reviews

Review D-Link DIR-859

Voordelen
Snelle prestaties
Cleane interface
Nadelen
Hoog gemiddeld verbruik
Aanbevolen prijs: €99,95
Waar te koop?
Totaalscore 9
De D-Link DIR-859 pronkt met knappe specificaties die de router onze favoriete keuze maken in het budgetsegment.

Qua specificaties is de D-Link DIR-859 de meest veelbelovende router in het budgetsegment. Het is de enige die een wifi ac 1750 Mbps-variant instuurde, waar de rest op 1200 of 750 Mbps blijven steken. In theorie zou het de snelste moeten zijn, en in de resultaten lezen we dat ook zo af.

De verre afstand is behoorlijk mager op 2,4 GHz met 2,29 Mbps, maar daarna haalt hij mooie getallen tot 41,81 Mbps. Gaan we naar de 5 GHz-band kijken, dan haalt hij recordcijfers met 164,61 Mbps. Indrukwekkende resultaten, met voorsprong de beste van de test, uitgezonderd op de verre locatie: daar moet hij de FRITZ!Box 4020 van AVM ruim voor zich dulden.

De webinterface ziet er heel clean uit, met externe inlogmogelijkheden via mydlink en NAS-functionaliteit via myshare. Elke rubriek wordt duidelijk uitgelegd met genoeg tekst, zodat iedereen weet wat je waar kan en mag aanpassen.

Spijtig dat zijn gemiddeld verbruik zo hoog is (11,8 watt), maar in zijn totaliteit is dit een prima router. De knappe prestaties zorgen ervoor dat hij op dit moment onze favoriete keuze is op de budgetmarkt onder 100 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business