Reviews

Viking iMow MI 632 review: aangename verrassing

Voordelen
Slimme maaimethode
Afneembaar bedieningspaneel
Breed maaivlak
Nadelen
Pittige prijs
Logge afwerking laadstation
Aanbevolen prijs: €2349
Waar te koop?
De Viking iMow MI 632 zorgde voor een aangename verrassing en valt op door zijn grote, grafische scherm met een heleboel info.

De Viking iMow MI 632 zorgde voor een aangename verrassing. Deze robotmaaier valt onmiddellijk op door zijn grote, grafische scherm met een heleboel info, dat je kan losklikken zodat je rechtopstaand de robot kan instellen in plaats van gehurkt te zitten. Bovendien kan je zo de robot ook zelf bedienen, mocht je toch ergens nog een stukje willen maaien dat werd gemist, of buiten de zone valt.

De prijs is pittig, maar als compensatie kan deze robot probleemloos tot 3.000 m² maaien. Hij heeft daarom ook het breedste snijvlak met 28 cm (uitgezonderd het dubbele mes van de Robomow RS635).

De robot maait het gazon volgens het kriskras-systeem, maar deed dat naar ons gevoel vlotter dan de meeste modellen en op een efficiëntere methode. De grote accu is tevens goed voor bijna 90 minuten maaien, wat nodig is wanneer je een grote oppervlakte wilt maaien. Wie zoveel gazon niet heeft, kijkt beter naar het kleinere broertje dat we binnenkort gaan testen, de MI 422 P.

Het laadstation is niet bepaald sexy of minimalistisch, wat zonde is omdat het meestal toch ergens prominent aanwezig is in je tuin. Voor dit prijskaartje verwachten we een mooier, efficiënter model.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business