Reviews

Insta360 Air review: smartphone-bolletje

Voordelen
Gebruiksgemak
Compact
Prijs
Nadelen
Moeilijk zonder handen te gebruiken
Niet elke smartphone compatibel
Aanbevolen prijs: €178,50
Waar te koop?
Totaalscore 8
Het aanbod aan 360°-camera’s is in volle expansie. INSTA360 zag zijn kans en bracht de Air uit: een module voor je smartphone waarmee je rechtstreeks 360°-foto’s of video’s maakt, zonder nood aan een extra camera.

Wie geïnteresseerd is in 360°-fotografie kan tegenwoordig uit een uitgebreid assortiment aan toestellen kiezen om die belangstelling om te zetten in beelden. Heel wat van die toestellen werken nauw samen met je smartphone, zoals de Ricoh Theta of de Samsung Gear 360. De Insta360 Air zet een stap extra en maakt een speciale camera overbodig: deze module kan je rechtstreeks op je smartphone aansluiten om 360°-foto’s of video’s te maken.

Rechtstreeks 360°-foto’s

Dat brengt voordelen met zich mee. In tegenstelling tot aparte camera’s hoef je hier niet te werken met bluetooth of wifi om je foto’s te bekijken. Je installeert de app, je brengt de Air aan via je microUSB of USB-C poort, en je bent vertrokken. Of toch in de meeste gevallen. Spijtig genoeg werkt de module niet samen met elke smartphone. Insta360 voorziet zelf geen lijst met compatibele toestellen, je zal je tot het internet moeten wenden om dat uit te zoeken. Afgaande op de informatie die beschikbaar is online, lijkt het erop dat vooral goedkopere smartphones uit de boot vallen.

Foto’s maken met de Air is erg eenvoudig, en produceert scherpe beelden. Voor wie meer controle wil hebben over de fotokwaliteit zijn er geavanceerde instellingen. In de app vind je verder verschillende filters, deel-opties, en een beautify-functie. Nadeel van het feit dat de Air rechtstreeks op je smartphone zit, is dat het probleem van de zichtbare hand op je foto’s niet eenvoudig te verhelpen is. Je moet eigenlijk nog een extra statief voor je smartphone aankopen om dat te kunnen vermijden.

De Insta360 Air is democratisch geprijsd in vergelijking met de meeste 360°-camera’s. Voor wie een compatibele smartphone bezit, is dit een erg interessante optie om zich te verdiepen in deze totaalfotografie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business