Reviews

Anker PowerCore+ 26800 PD review: oplaadkanon

Voordelen
Flinke oplaadcapaciteit
Power Delivery
Statusleds
Compleet pakket
Nadelen
Zwaar
USB-C onduidelijkheden bij accessoires
Aanbevolen prijs: €79,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Smartphones zijn technische mirakels, maar hun batterijen kunnen amper volgen. Nood aan extra autonomie? Dan is een powerbank de perfecte oplossing.

Een powerbank moet maar één ding doen: een smartphone of tablet opladen. Bij voorkeur tegelijk voor wie een druk leven heeft. Een powerbank moet heel veel energie kunnen leveren, zodat je toestellen in een mum van tijd opgeladen zijn. Als toemaatje mogen ze ook best groot zijn, want met een powerbank waar je een smartphone maar half kan opladen ben je niets. Anker maakt al jaren powerbanks en heeft er in alle maten en capaciteiten wel eentje. De PowerCore+ 26800 PD is echter de Rolls Royce van de powerbanks, en tegelijk ook een Ferrari.

Krachtpatser

Het belangrijkste wat je moet weten bij een powerbank is de oplaadcapaciteit. Gemiddeld vind je er van 6.000 tot 7.000 mAh. Vergelijk dat met de batterijcapaciteit van je smartphone of tablet, en je weet hoe vaak je die kan opladen. Het wettelijke maximum op vliegtuigen is vastgelegd op 27.000 mAh. Het is daarom ook geen toeval dat de PowerCore+ 26.800mAh aan boord heeft. Genoeg om een iPhone 7 10 keer op te laden, een Samsung Galaxy S8 7 keer of een MacBook Pro 13 iets meer dan één keer. Pardon, een MacBook?

Hier komt de magie van de twee letters PD (Power Delivery). Dankzij een dynamisch voltage geeft deze powerbank niet enkel 5 volt, de standaard voor alle mobiele toestellen, maar kan het tot 20 volt klimmen om krachtigere toestellen van stroom te voorzien. De Apple MacBook Pro 13 is daar het perfecte voorbeeld van. Enige voorwaarde: je moet de USB-C-aansluiting gebruiken op de powerbank en op het draagbare toestel. Een paar toestellen komen daarvoor in aanmerking, waaronder de Nintendo Switch of een MacBook (Pro).

Toekomstgericht

Bijkomend voordeel van deze dynamische laadcapaciteit: je kan de PowerCore+ 26800 PD ook sneller opladen dan een klassiek exemplaar. Een gemiddelde powerbank met deze capaciteit heeft meer dan twaalf uur nodig om 100 procent te laden, maar dankzij de PD-techniek zit deze al na 4,5 uur vol. Ongezien voor zo’n gigantische laadcapaciteit. Naast de USB-C-stekker zijn er ook twee klassieke usb-aansluitingen waar je toestellen kan snelladen dankzij de laadcapaciteit van 2,4 A per poort. Hiermee kan je twee toestellen tegelijk snelladen en ben je gerust dat ook een tablet genoeg stroom krijgt omdat die meestal hogere eisen stelt.

Bovenaan de powerbank staat een knop met een tiental leds om de resterende laadcapaciteit van de PowerCore+ 26800 PD te kennen. Eenmaal drukken toont hoeveel er nog in zit, zodat je gerust bent. In de doos zitten drie kabels: USB naar USB-C, USB naar microUSB en USB-C naar USB-C. Enkel de snellader om de powerbank binnen 4,5 uur vol te laden, moet je optioneel kopen. De meegeleverde kabeltjes zijn ietwat aan de korte kant, maar gezien het totale pakket zijn we behoorlijk blij dat ze allemaal mee in de doos zitten. Tot slot zit er nog een hoesje bij om de mooie aluminium behuizing te beschermen.

Wie de beste powerbank van het moment wil, heeft hem gevonden. De Anker PowerCore+ 26800 PD is gemaakt voor de toekomst dankzij de PD-technologie via USB-C, en combineert dat met bekende USB-aansluitingen. Zelfs zijn prijs vinden we een koopje gezien wat je ervoor terug krijgt.

anker powercore+ 26800 PDpowerbankReviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals