Reviews

Linksys Max-Stream RE7000 review: luxerepeater

Voordelen
Snel
Gemakkelijk te configureren
Seamless roaming
Nadelen
Duur
Log
Aanbevolen prijs: €139,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Met een repeater kan je ook de verste uithoeken van je huis van wi-fi voorzien. Wij testten een van de beste – maar duurste – opties.

Wil je een instabiele internetverbinding verhelpen zonder een groot bedrag op tafel te leggen, dan is een repeater (of range extender) doorgaans een goede keuze. Zo’n apparaatje vangt een draadloos signaal op en stuurt het vervolgens weer op volle sterkte door. Wel neemt een repeater een flinke beet uit je maximale bandbreedte: als hij een zwak signaal opvangt, dan heeft zo’n apparaatje weinig nut. Toch is een repeater interessant om aan een goedkoop prijsje enkele zogenaamde ‘blind spots’, waar je geen tot weinig wi-fi in huis hebt, te dekken.

Duur bakje

Linksys is een van de grootste namen in netwerkland en voorziet een handjevol repeaters in zijn catalogus, gaande van 49,99 tot 139,99 euro. Wij testten de meest prijzige variant uit, de Linksys Max-Stream RE7000, en kijken of een dure repeater zijn geld wel waard is. In de doos vonden we niet meer terug dan een handleiding en een grote, logge netwerkdoos. Lelijk kan je hem niet noemen, maar koning in camouflage is hij ook weer niet. Wil je een apparaat bedraad koppelen, dan moet je daarvoor zelf een kabel aanschaffen. Het installatieproces was een fluitje van een cent: in de meertalige gids staat het installatieproces in geuren en kleuren beschreven en na een tweetal minuutjes kan je al met je nieuwe wifi-lijm aan de slag. Dankzij de eenvoudige ‘spotfinder’ kan je op je smartphone zien wat de beste plaats in huis is om de extender aan het stopcontact te hangen.

[related_article id=”211828″]

De RE700 maakt zowel gebruik van de 2,4 als 5 GHz-frequentieband en ondersteunt – in theorie – wifisnelheden tot 1.733 Mbit per seconde voor Wireless-AC (of 300 Mbit per seconde voor Wireless-N). Ik testte zijn draadloze bereik uit in beide frequentiebanden door middel van de mobiele app WiFI Analyzer. De RE7000 presteerde uitmuntend: in mijn setup kon ik nog aan ongeveer 80% van mijn oorspronkelijke internetsnelheid internetten. Zonder repeater ving ik daar nauwelijks tot geen internetsignalen op.

Boordevol extra’s

Dit Linksys-speeltje is volgepropt met allerlei snufjes die je van een premiummodel mag verwachten. Met Seamless Roaming, bijvoorbeeld, worden apparaten binnenshuis verbonden met het meest optimale access point, zonder dat je van netwerk hoeft te veranderen. Je hele netwerk maakt namelijk gebruik van amper één netwerknaam (SSID). MU-MIMO zorgt ervoor dat de repeater simultaan met verschillende verbonden toestellen kan communiceren en met beamforming worden radiosignalen precies gefocust naar het punt waar ze heen moeten. Via het webbeheer kan je alles gemakkelijk configureren, zoals het updaten van de firmware of het veranderen van je netwerkwachtwoord.

De Linksys Max-Stream RE7000 is de beste range extender die we tot op de dag van vandaag testten, zolang je zijn prijskaartje kan overbruggen. Wel is een repeater niet voor iedereen: wil je op de bovenste verdieping Netflix streamen aan 4K-resolutie, dan bots je tegen zijn beperkingen aan. Daarom kan je de RE7000 ook inzetten als access point, door hem bekabeld met je router te koppelen via de ethernet-poort. Al bij al is de RE7000 een absolute aanrader: interieurarchitecten zullen wel even hun wenkbrauwen fronsen, maar hij presteert enorm snel en is erg gemakkelijk in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business