Reviews

Norton Core Router review: knappe internetbescherming

Voordelen
Stijlvol design
Gebruiksvriendelijke installatie
Malwarebescherming voor IoT
Ongelimiteerde licenties
Nadelen
Gemiddelde snelheid
Geen ventilatie
Geen VPN
Betalend abonnement nodig na een jaar
Aanbevolen prijs: €249
Waar te koop?
Totaalscore 8
Zijn snelheid zal je niet omverblazen, maar de Norton Core overtuigt door zijn gebruiksgemak en beveiligingsfuncties.

De Symantec Norton Core router is ambitieus in design én functionaliteit. Het opvallende ontwerp verbergt geavanceerde beveiligingsopties en controlemechanismes om als ouder je kind van het internet af te schermen. Met de router in huis kan je er zeker van zijn dat je slimme apparaten niet ingelijfd worden in een botnet. Inbegrepen bij de Core is bovendien een ongelimiteerd aantal licenties voor Nortons antivirus. De router is echter behoorlijk duur wanneer je naar prestaties kijkt, en na een jaar moet je een betalend abonnement nemen om gebruik te blijven maken van de veiligheidsfuncties.

Buckyball

Voor de Symantec Norton Core tel je 279 dollar neer (omgerekend 249 euro). Dat brengt de router in de buurt van de meest dure routers die je op de markt terugvindt. De F-Secure Sense biedt een gelijkaardig pakket aan netwerk- en veiligheidsopties voor 80 dollar minder. Bij je aankoop zitten onbeperkte licenties voor de Norton Security Premium-antivirus, net als 25 GB aan back-up opslag in de cloud. Die licenties gelden voor een jaar, nadien moet je betalen om van beveiligingsfuncties blijvend gebruik te maken. Betaal je niet, dan wordt de Norton Core een gewone router in een ongewoon jasje. In het beveiligingspakket ontbreekt één belangrijke functie: de router voorziet geen VPN.

[related_article id=”219630″]

Het design van de Norton Core is gebaseerd op de chemische molecule Buckministerfullereen, in de volksmond een buckyball genoemd. Dit is een router die je niet moet wegstoppen in je interieur. Achteraan vind je 3 gigabitpoorten en twee USB 3.0-ingangen. Een paar opmerkingen: de router kan nogal warm worden omdat er geen ventilatie is, en de grijze kleur toont iets fletser dan foto’s doen uitschijnen.

Installatiegemak

De Norton Core is en 4×4 AC 2600 dualband-router met MU-MIMO. De Core zette degelijke prestaties neer bij onze snelheidstests. Tegenover gelijkaardige 2600AC-routers was de Norton Core in de regel iets trager op beide banden, met respectievelijk 86 mbps en 451 mbps op 2,4 en 5 GHz in nabijheid, en 53 mbps en 138 mbps op 9 meter.

De installatie van de Norton Core is een eitje. In tegenstelling tot de meeste routers, waarbij je langs een vaak onoverzichtelijke website moet passeren om je toestel te configureren, hoef je voor de Symantec-router enkel een app te downloaden op je smartphone en een account aan te maken. Al bij al hadden we een kwartier nodig om de router operationeel te krijgen. De App zelf is aantrekkelijk ontworpen en simpel in gebruik. Het geeft een helder overzicht van je gebruik en de veiligheid van je netwerk. We namen uiteraard ook de beveiliging van de Core onder de loep. De software presteerde erg goed in het tegenhouden van malware, maar liet wat steken vallen in het detecteren van phishing-pagina’s. Norton voorziet ook uitegbreide opties voor ouders die het internetgebruik van hun kinderen in het oog willen houden.

Conclusie

De Norton Core onderscheidt zich door zijn wonderbaarlijk gebruiksgemak, waardoor de meeste van zijn concurrenten lastpakken lijken. Wie verschillende huisgenoten en slimme apparaten heeft, zal zeker meerwaarde kunnen halen uit de verschillende veiligheidsmechanismes van de router. Je moet alleen de afweging maken of die bescherming opweegt tegen de kostprijs van de Symantec Norton Core.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business