Reviews

Samsung Galaxy J3 review: gestruikeld voor de meet

Voordelen
Amoledscherm
Prima camera
Nadelen
Te beperkte opslag
Saai design
Aanbevolen prijs: €169
Waar te koop?
Totaalscore 7
Zonde van het gebrek aan opslagruimte: vandaag verwachten we iets meer in deze prijscategorie.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle budgetsmartphones in de test.


Van zodra je de Samsung Galaxy J3 vastneemt en inschakelt, word je instant verliefd. Het prachtige amoledscherm vind je enkel nog in de Microsoft Lumia 650 in deze prijsklasse. Zo’n scherm kost veel geld, maar het is wel absoluut de moeite waard. Met een straatlengte voorsprong het mooiste van allemaal in deze test. Het uiterlijk is simpel maar degelijk, we zouden het bijna saai kunnen noemen. Qua prestaties ligt hij perfect in de middenmoot, net als op vlak van autonomie.

Het grootste pijnpunt ervoeren we al na twee dagen: er is niet genoeg opslagcapaciteit. Onze benchmarks vereisen wat foto’s en video’s, en dat zorgde ervoor dat de telefoon snel vol kwam te staan. Ook later nadat we er een hoop apps op installeerden, kwam de Galaxy J3 snel klagen. Je kan gelukkig met een druk op de knop plaats maken, maar handig werkt het niet.

Vandaag de dag verwachten we dat elk toestel dat meer dan 150 euro kost, 16 GB opslag heeft om comfortabel te werken. Samsung struikelt hier spijtig genoeg over, en dat is zonde. Een Galaxy J3 met 16 GB had een waardige kandidaat geweest om onze favoriete budgetsmartphone te worden.


Benieuwd hoe de Samsung Galaxy J3 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business