Reviews

D-Link AC1900 review: betaalbare MU-MIMO router

Voordelen
Betaalbaar
Gemakkelijk te installeren
Ondersteunt MU-MIMO
4 LAN-poorten
Nadelen
Geen USB-ingangen
Middelmatige prestaties voor MU-MIMO
Aanbevolen prijs: €85
Waar te koop?
Totaalscore 7
De D-Link AC1900 MU-MIMO Wi-Fi Router is een democratisch geprijsde dualband-router waarmee je de laatste nieuwe wifi-technologie in huis haalt.

Kijken we naar het specificatie-etiket van de D-Link AC1900 MU-MIMO Wi-Fi Router, dan valt ons vooral beamforming en MU-MIMO-streaming op. Het configureren van het toestel is eenvoudig en je krijgt een groot aantal LAN-poorten tot je beschikking. Het toestel heeft echter af te rekenen met sterke concurrentie.

De D-Link AC1900 blijft op het bekende pad wat het design betreft: een grijs-zwarte rechthoekige behuizing met vier externe antennes. Achteraan vind je vier gigabit LAN-poorten en een WAN-ingang. Het pakket bevat naast de router een grats ethernetkabel en het nodige infomateriaal om het toestel te installeren. De dualband-router ondersteunt het moderne wifi-ac protocol. D-Link belooft een snelheid van 600 mbps op 2,4 Ghz, en 1300 mbps op de 5 GHz-band. Dankzij de beamforming-technologie krijg je een stabieler signaal wanneer je beweegt. De ondersteuning van Multiple User, Multiple Input, Multiple Output (MU-MIMO) maakt dat de router beter overweg kan met het streamen van data naar verschillende toestellen. Het beheren van je router doe je via het overzichtelijke webportaal of de D-Link Quick Router Setup app op Android en iOS. Er is een gebruiksvriendelijk QoS-functie en ouderlijke controle-opties. Het installeren van de router is een eitje: binnen drie minuten hadden we het systeem opgezet.

Grijze muis

Qua snelheid zet de D-Link AC1900 degelijke prestaties neer, maar het toestel springt er ook niet uit. Wanneer we de snelheid op korte afstand onder de loep namen, haalde de router 92 mbps op 2,4 GHz en 396 mbps op 5 GHz. Een goede score, maar trager dan verschillende andere toestellen die we al aan deze test onderworpen. Dezelfde teneur bij het uittesten van de MU-MIMO-prestaties: goed, maar niet top.

[related_article id=”221026″]

Dat brengt ons tot de volgende conclusie: de D-Link AC1900 Mu-MIMO Wi-Fi Router biedt degelijk resultaten, maar is zeker niet de primus van de klas. Ben je op zoek naar een prijsbreker, dan kijk je beter naar de TP-Link Archer C7 (V2). Het grote pluspunt van de D-Link AC1900 is dat het toestel wel de meest moderne wifi-technologieën bevat die op dit moment beschikbaar zijn, en het is bovendien erg gemakkelijk te installeren en te beheren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business