Reviews

D-Link COVR-P2502 review: overal wifi

Voordelen
Installatiegemak
Snelheid
Subtiel design
Gigabit aansluitingen
Nadelen
Powerline is variabel in prestaties
Aanbevolen prijs: €229
Waar te koop?
Totaalscore 8
Heb jij wifi-problemen in huis of wil je het netwerk uitbreiden? Dikwijls brengt dat hoofdpijn met zich mee, maar D-Link maakt het met de Covr-set heel eenvoudig.

Waar alle andere routerfabrikanten graag over wifi netwerktoestellen laten communiceren met elkaar, kiest D-Link voor het stroomnetwerk met powerlines. Dat maakt de installatie wel eenvoudiger. Je moet de eerste adapter insteken en een paar minuten wachten tot op één na alle lichtjes groen kleuren. Daarna steek je de tweede adapter op een andere plaats in huis in het stopcontact, en je bent klaar. Na vijf minuten zijn de toestellen opstart, klaar om te configureren via de D-Link app (iOS, Android) of via een webadres.

Het resultaat is bijzonder goed, afhankelijk van waar en hoe je woont en de staat van je elektriciteitsnetwerk. Op meerdere locaties haalden we vlot de kaap van 150 Mbps, maar er waren ook problemen dat we maar tot 20 Mbps haalden omdat de afstand tot de elektriciteitskast 50 meter bedroeg. Powerline is hier tegelijk een zegen en een vloek: de installatie is eenvoudig, maar de prestaties zijn heel variabel. Wanneer er teveel stopcontacten tussen zitten, de zekering niet in de juiste kast zit of gesplitste circuits in huis aanwezig zijn, kom je in de problemen.

Weet je vooraf dat alles op één kast is aangesloten en op één lijn niet teveel stopcontacten zitten? Dan haal je topprestaties uit de D-Link Covr-set en kan je het hele huis van snelle wifi voorzien. Twijfel je? Probeer dan eerst de set uit om zeker te zijn, want powerline kan in sommige gevallen ongewenste resultaten opleveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business