Reviews

Bixi review: bedien je apparaten met gebaren

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Wil je het geluid van je muziekapp zachter zetten terwijl je smartphone buiten bereik ligt? Met een handgebaar naar Bixi voor je de taak snel uit.

Bixi is een toestelletje dat een jaar geleden een succesvolle campagne voerde op Kickstarter. Het slimme apparaat kon 1.215 mensen overtuigen van zijn vernuft, met een totaalbedrag van 121.496 dollar tot gevolg. Ondertussen hebben backers hun exemplaar ontvangen en kan je Bixi van over heel de wereld bestellen. Hadden de 1.215 backers gelijk om hun geld in dit apparaat te investeren?

Stroeve installatie

Toen ik Bixi uit zijn verpakking haalde, viel me onmiddellijk op hoe klein en licht het toestel is. Bixi past met gemak in je handpalm, is cirkelvormig en komt met een rubberen bescherming. Indien je het accessoirepakket van 19,99 euro aanschaft, krijg je drie rubberen ringen extra om je toestel te personaliseren, twee magneetjes om je Bixi overal te bevestigen en een micro-USB-kabel. De magneetjes plak je in je auto of op een computerscherm. Bixi bevat voldoende metaal om aan het magneetje te blijven plakken. Wil je het toestel elders gebruiken, dan trek je Bixi eenvoudigweg los.

De initiële setup van Bixi verliep bij mij niet volledig van een leien dakje. Je haalt de rubberen ring van het toestel om aan een klein knopje te kunnen. Dat knopje gebruik je om Bixi in te schakelen en moet je slechts eenmalig gebruiken. Volgens de makers van Bixi gaat de batterij zo’n twee weken mee, daarna laad je het toestel op via een micro-USB-kabel. Wanneer ik op het knopje drukte, flikkerden enkele lampjes op Bixi, zoals het hoort. Op het startscherm van de bijhorende app tik je vervolgens op een afbeelding van Bixi om het toestel aan je smartphone te koppelen. De app verklaarde jammer genoeg elke keer dat het geen Bixi detecteerde. Na via de bluetooth-instellingen van mijn smartphone Bixi handmatig te koppelen, werkte het wel. Mogelijks zit het feit dat de Bixi-app nog in bèta is hier voor iets tussen.

Bediening

Eenmaal de koppeling is gelukt, loodst de app je doorheen een kort trainingsprogramma. Bixi herkent zeven verschillende gestures die één voor één worden overlopen. Hierbij is het belangrijk dat je de kleur van het middelste lampje in Bixi goed in de gaten houdt. Kleurt het lichtje groen dan wordt je hand gedetecteerd, oranje geeft aan dat je je hand te snel beweegt, terwijl blauw aangeeft dat je je hand te lang boven het toestel hebt gehouden. In dat laatste geval kan je je hand naar boven of beneden bewegen om het volume van je smartphone aan te passen. De gestures vergen enige oefening, maar worden doorgaans correct gedetecteerd. Momenteel zijn er maar een beperkt aantal apparaten geïntegreerd in de app, waaronder GoPro en Philips Hue. Bixi is echter eveneens in staat om muziek aan te sturen en doorheen webpagina’s te bladeren. Autonavigatie wordt jammer genoeg momenteel nog niet ondersteund.

Bixi is een leuk apparaatje waarmee je handenvrij apps en toestellen kan aansturen. Na een korte gewenningsperiode om de correcte gestures te leren kennen, verloopt de bediening verrassend vlot. Hopelijk voegen de makers snel extra functionaliteit toe aan hun app en wordt de software uit bèta gehaald.

Bixihandgebarenkickstarterreviewsmart home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen