Reviews

Acer Switch 3 review: aantrekkelijke budgetlaptop

Voordelen
Beeldkwaliteit
Meegeleverd toetsenbord
Gewicht
Afwerking
Nadelen
Prestaties
Batterijduur bij belasting
Beperkte opslag
Aanbevolen prijs: €599
Waar te koop?
Totaalscore 7
Niets aan de buitenkant verraadt dat de Acer Switch 3 een goedkope laptop is. Voor dat mooie design lever je in op andere vlakken.

Toen we deze tablet/hybride binnen kregen, waren de gevoelens direct gemengd. De Acer Switch 3 ziet er bijzonder stevig en goed uit, maar tegelijk is de prijs ontzettend laag. Beide combineren is vandaag niet mogelijk zonder addertjes onder het gras, en dat zie je in de specificaties.

De Intel Pentium N4200 is een budgetchip die we niet heel vaak zien, onterecht zo blijkt. De testresultaten zijn ongeveer de helft vergeleken met een Intel Core i5-chip, wat net vlot genoeg is. Het enige waar Acer net teveel kantjes eraf heeft gelopen, is de opslag: 64 GB. Dat is behoorlijk weinig wetende dat Windows meer dan één derde ervan inneemt en het geheugen niet bijster snel is. Extra opslag door middel van een geheugenkaart kan altijd, maar kies altijd snelle kaartjes om programma’s vlot op te kunnen starten.

Prestatiegewijs zijn er dus compromissen gemaakt, maar aan de buitenkant zie je daar niets van. De stevige beugel om de laptop in verschillende standen te zetten werkt goed en het meegeleverde magneettoetsenbord doet zijn werk. Het scherm ziet er overigens bijzonder goed uit met een hoge resolutie en mooie kleuren. Niets aan de buitenkant doet vermoeden dat je met een budgettoestel aan de slag bent, waarvoor Acer een pluim verdient. Dat betekent niet dat je moet letten op de beperkte prestaties. Wie een tablet/hybride wil gebruiken om te mailen en te surfen heeft voldoende aan de Switch 3. Wie er dagelijks op wil werken of een tweede monitor wil aansluiten, gaat merken dat de Pentium-processor snel tegen zijn limiet zit.

De batterij is overigens meer dan behoorlijk voor een tablet met zeven uur bij licht gebruik. Waar de batterij niet goed tegen kan, is intensief gebruik: net geen twee uur tot hij stil valt. We hinken eigenlijk op twee gedachten met de Acer Switch 3: voor basisgebruikers is het een perfect toestel, maar een aantal mensen zal de tablet/hybride te traag vinden. Aan jou om goed in te schatten wat je computergebruik is.

Systeemeigenschappen: Intel Pentium N4200, 4 GB RAM, Integrated graphics, 64 GB eMMC, 12,2 inch aanraakscherm (1.920 x 1.200), Windows 10 Home

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business