Reviews

LIFX A60 review: slim verlicht

Voordelen
Geen hulpstukken nodig
Gebruiksvriendelijk
IFTTT
Nadelen
Duur
Groot
Aanbevolen prijs: €69,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Met een slimme lamp dim of verhelder je het licht in de kamer zonder uit je zetel te moeten komen. De configuratie van de LIFX A60 is bovendien een fluitje van cent.

Slimme lampen zijn ondertussen ingeburgerd als smart home-applicatie. LIFX is een klein bedrijf dat via een crowdfundingscampagne in 2012 zijn start kende door zijn eigen versie van de slimme lamp naar voren te schuiven. Ondertussen heeft het een heel gamma uitgebouwd. De LIFX A60 is de grootste lamp die LIFX aanbiedt en ook het product met de hoogste helderheid in het assortiment van het bedrijf. De lamp gaat tot 1.100 lumen en is verkrijgbaar met een standaard E27-voet of een E22-voet. Het is een milieuvriendelijke LED-lamp die tot 22,8 jaar mee kan gaan op basis van een gebruik van 3 uur per dag, volgens LIFX.

De A60 is een vrij uit de kluiten gewassen lamp die je niet in elke armatuur zal kunnen passen. Verzeker je dus voor je aankoop of de lamp geschikt is voor waar je ze wil gebruiken. Het in gebruik nemen van de A60 is een eitje. Je schroeft de lamp in, je downloadt de app van LIFX op je smartphone, verbind de lamp met wifi via de app, en je bent vertrokken. Extra lampen toevoegen houdt niet meer in dan hen in de app te registreren. De LIFX-app is eenvoudig maar effectief. Via schuivers geef je aan hoe helder je het licht wilt en welke kleurwarmte de lamp moet uitstralen. Er is ook een menu met verschillende effecten die je kan activeren. LIFX voorziet ook uitgebreide ondersteuning voor automatisering en spraakondersteuning. De LIFX-lampen zijn te gebruiken met IFTTT, Nest en SmartThings en met Amazon Alexa en de Google Assistant.

De LIFX A60 is een vrij dure lamp in verhouding met zijn concurrentie. Afgezien van zijn afmetingen, is er echter weinig af te dingen op de werking van het product: de app zit goed in elkaar en LIFX voorziet genoeg ondersteuning om de lamp te kunnen inpassen in je bestaande smart home-systeem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business