RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Uitstekende geluidskwaliteit
  • Degelijke autonomie
  • Aanraakbediening
  • Noise cancellation
CON
  • Duur in aankoop

De Sony WH-1000Xm2 is de opvolger van de geliefde MDR-1000X Bluetooth-hoofdtelefoon met noise cancellation. Net zoals de voorganger is het een indrukwekkende technologisch hoogstandje.

Advertentie

De zoektocht naar de ideale Bluetooth-hoofdtelefoon verliep met veel hoogte- en dieptepunten, maar vooral veel teleurstellingen. De Sony WH-1000Xm2 is de eerste hoofdtelefoon die een goede audiokwaliteit weet te combineren met een gebruiksvriendelijke luisterervaring.

Op een klassieke Bluetooth-hoofdtelefoon pas je het volume aan of selecteer je een volgende muzieknummer door op een fysieke knop te drukken op een van de twee oorschelpen. Dat is onhandig. Sony biedt de ideale oplossing voor dit probleem door aanraakbediening toe te voegen aan de oorschelpen. Het volume verhogen of verlagen doe je door met je vinger omhoog of omlaag te swipen. Door tweemaal op de hoofdtelefoon te tikken, pauzeer je de muziek. Op die manier moet je niet meer zoeken naar een kleine knop en kan je met behulp van aanrakingen je favoriete muziek beluisteren.

De aanraakbediening is misschien wel de sterkste troef van de Sony WH-1000Xm2, toch was ik het meest onder de indruk van de noise cancelling-functie. Met behulp van een app kan je de hoeveelheid achtergrondgeluid dat je wenst te horen instellen. Met de ingebouwde microfoon kan je ook het omgevingsgeluid beluisteren of zelfs vertrekken. Op die manier kan je ook gebruikmaken van de hoofdtelefoon terwijl je jezelf een weg baant door het verkeerd, zonder het risico om aankomende voertuigen niet te horen.

Ook de batterijduur van de Sony WH-1000Xm2 is indrukwekkend. Eens op geleden, kan je maar liefst 40 uur met deze hoofdtelefoon naar muziek luisteren. Een knap staaltje technologie en een ideale reispartner, zeker op het vliegtuig.