Cellularline Attitude
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • handig oplaadstation
  • comfortabele pasvorm
CON
  • verbinding valt soms weg
  • lichte ruis op de achtergrond

Naast draadloze hoofdtelefoons zijn er ook compactere, draadloze in-ears. Maar bieden zij dezelfde geluidskwaliteit? Voor deze test luisterde ik mee met de Cellularline Attitude draadloze in-ears.

Bluetooth was enkele jaren geleden nog de technologie die jongeren vroeger gebruikten om foto’s of muziek naar elkaars gsm door te sturen. Intussen zien we Bluetooth vooral terugkomen wanneer bedrijven een draadloos product op de markt brengen. Er wordt steeds meer ingezet op draadloze speakers, hoofdtelefoons, maar ook in-ears (ook wel oortelefoons genoemd). Voor deze test speelde ik mijn muziek af door de draadloze Bluetooth-oortelefoons van het minder bekende merk Cellularline.

Doordacht ontwerp

Op één ding heb ik alvast niets aan te merken en dat is het design van de in-ears en het oplaadstation. Eens je de in-ears goed in je oren hebt zitten, vallen ze niet makkelijk uit en voelt het al bij al comfortabel aan. De Cellularline Attitude worden gepromoot als sportoortelefoons en hoewel ik zelf verre van sportief ben, bleven ze toch verrassend goed zitten toen ik een korte sprint had ingezet om mijn tram te kunnen halen. Ook het oplaadstation werkt zeer handig, aangezien je de in-ears hiermee zes keer kan opladen zonder dat het oplaadstation zelf aan de oplader moet. De in-ears zelf gaan bovendien zo’n twee à drie uur mee en moeten daarna zo’n anderhalf uur weer opladen. Je kan de in-ears dus prima gebruiken als je ’s ochtends naar het werk pendelt, waarna je deze kan opladen, zodat ze weer klaar voor gebruik zijn als je ’s avonds huiswaarts trekt.

Geluidsproblemen

Nu komt het grootste probleem van de in-ears en dat is namelijk de geluidskwaliteit, wat zeker geen onbelangrijk gegeven is. Tijdens mijn testperiode viel de verbinding geregeld weg, vooral wanneer ik buiten aan het wandelen was met mijn smartphone in mijn broekzak, wat geen probleem zou mogen zijn, aangezien de verbinding tot op tien meter stand moet houden. Tegelijkertijd was de geluidskwaliteit niet meteen om over naar huis te schrijven. Er klonk een soort van lichte ruis op de achtergrond en op sommige momenten had ik het gevoel dat de speakers van mijn smartphone beter werk zouden kunnen afleveren. Ikzelf heb inmiddels mijn oortelefoons mét draad terug in mijn oren zitten en daar komt waarschijnlijk niet meteen verandering in.