Reviews

Review: D-Link Pro Wire-Free Camera Kit DCS-2802KT

Voordelen
Goede beeldkwaliteit
Eenvoudige en flexibele montage
Binnen en buiten te gebruiken
Nadelen
Accu moet om de paar maanden worden opgeladen
Aanbevolen prijs: €575
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een nadeel van veel wificamera’s is dat je ze niet overal kan plaatsen omdat er niet overal stroom beschikbaar is. Natuurlijk kan je dan een lange stroomkabel gebruiken, maar dat zorgt ook voor het nodige ongemak. Om dat probleem te verhelpen heeft D-Link de DCS-2802KT op de markt gebracht: een wificamera met accu en dus zonder vaste bedrading. Wij kregen in samenwerking met Coolblue de kans om dit toestel testen.

De eerste stap in het draadloos maken van internetcamera’s werd al gemaakt toen we overstapten van internetverbindingen via ethernetkabels naar verbindingen via wifi. De volgende stap is eigenlijk een heel logische stap: van stroom via een draad naar stroom via een accu. Het belangrijkste hierbij is dat de accu dan wel lang genoeg moet meegaan. Dat lijkt in het geval van de DCS-2802KT zeker het geval. Het pakket bestaat uit een vaste hub met twee draadloze camera’s, waarbij de accu’s van de camera’s zeker 2 maanden mee gaan, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar de camera wordt belast.

Installatie

De installatie van het pakket verloopt eenvoudig en snel: je downloadt eerst de app en maakt vervolgens een account aan. Vanaf daar connecteer je de hub aan je router en link je de stijlvolle camera’s aan de hub. Zodra de camera’s gelinkt zijn kan je ze overal in en rondom je huis of kantoor (binnen wifibereik) plaatsen. De camera’s zijn vanwege hun weerbestendige behuizing ook perfect buiten te plaatsen. Ze kunnen daarnaast aan muren en plafonds worden bevestigd door middel van magneten. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verplaatsen en op te laden.

Met de app houd je live in de gaten wat er in en rondom je huis gebeurt.

Meer dan een wificamera

Behalve het feit dat de camera’s volledig draadloos zijn, onderscheidt het pakket zich van “normale” wificamera’s met een aantal premium functies. Zo nemen de camera’s op in full HD (1080p) in een kijkhoek van 140 graden en ondersteunen ze 4x digitale zoom. Dankzij de energiezuinige CMOS-sensor zijn de beelden haarscherp en zelfs in het donker helder. De camera’s maken gebruik van een infraroodsensor en ondersteunen daarmee nachtzicht tot 7,5 meter, wat zeer geschikt maakt om te gebruiken als beveiligingscamera. Met de bewegingsdetector krijg je een melding op je smartphone wanneer er iets beweegt in het zicht van de camera. Daarnaast ondersteunt de set ook IFTTT, waardoor je hem eenvoudig koppelt aan andere apparaten en software. Hiermee kun je andere apparaten laten reageren op de bewegingsdetector en bijvoorbeeld automatisch een lamp aan laten gaan als er beweging wordt gedetecteerd. De set is ook compatibel met Google Home en Alexa, waardoor je hem met je stem kan besturen. Je krijgt een jaar lang gratis opslag in de cloud voor je opnames bij de set, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de bestanden op een externe harde schijf of SD-kaart op te slaan.

 

De camera’s zijn zowel binnen als buiten te plaatsen. Met hun stijlvolle uiterlijk misstaan ze ook niet snel in je woonkamer.

Interessant voor jou?

Hoewel de set een aardig prijskaartje heeft, haal je er wel een volwaardige set mee in huis. Je kan er perfect jouw huis of kantoor mee in de gaten houden en beveiligen. De premium functies en het feit dat je de camera’s eenvoudig kan verplaatsen, zijn bovendien een belangrijke plus die de prijs rechtvaardigt. De DCS-2802KT is de ideale set als je op zoek bent naar een flexibele en premium draadloze wificamera. Interesse in dit product? Schaf hem dan aan via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business