Nacon Revolution Unlimited Pro Controller
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • LEDs voor microfoon- en batterijstatus
  • Ligt geweldig in de hand
  • Vlot aanpasbaar op software- én hardwarevlak
  • Stevige case
CON
  • Bluetooth-dongle past niet in het design
  • Hoge prijs voor de casual gamer
  • Update-informatie mocht duidelijker

De Nacon Revolution Unlimited Pro Controller is een premium stukje hardware dat elke gamer zal kunnen bekoren, van amateur tot esportsprofessional.

Advertentie

Toen Nacon me vroeg of ik de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller wilde reviewen, antwoordde ik meteen volmondig ja. Ik heb de laatste jaren immers altijd mijn games op pc gespeeld, maar enkele maanden geleden kon ik niet langer weerstaan aan de lokroep van 4K-gaming op een groter scherm. Op pc gebruikte ik een Xbox-controller en ik was dan ook enorm teleurgesteld toen ik de DualShock-controller van mijn nieuwe Playstation 4 in handen kreeg. Hij voelde veel te licht aan en lag helemaal niet comfortabel in de hand. Ook de layout met beide joysticks naast elkaar viel tegen, want ik was beter gebruiksgemak gewend. De Nacon Revolution Unlimited Pro Controller lost deze twee pijnpunten echter helemaal op en doet nog tegelijkertijd nog een hoop meer.

Met de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller richt Nacon zich op de serieuze gamer met een liefde voor esports op PlayStation of pc. Nacon heeft duidelijk nagedacht over deze controller, want zowel op het vlak van design als van extra mogelijkheden valt er heel wat positiefs te ontdekken.

Nacon Revolution Unlimited Pro Controller

Heerlijk gewichtheffen

“Nieuwe hoofdtelefoon?” vroeg een van mijn collega’s me toen hij de harde zwarte case waarin de Revolution Unlimited komt, op mijn bureau zag staan. Het zou best mogelijk geweest zijn, want op het vlak van bescherming is de case even sterk als bijvoorbeeld die van een JBL-hoofdtelefoon. Alvast een goed begin van Nacon. Binnenin treffen we een USB-C-kabel van 3 meter – heerlijk lang gewoon – en de belangrijkste onderdelen van deze controller aan. Ik zeg onderdelen, want het valt al snel op dat er veel naar eigen smaak is aan te passen.

In een kleiner doosje vinden we immers verschillende gewichten van 10, 14 en 16 gram terug. Deze geven je de mogelijkheid om het gewicht van je controller aan te passen door simpelweg de rubberen grip van de Revolution Unlimited af te schuiven en het gewichtje te vervangen. 14 gram was perfect voor mezelf, waar 16 gram weer net iets te zwaar was. Enkele grammen, het lijkt misschien geen groot verschil, maar dat is het wel. Ook vinden we verschillende metalen ringen terug die je rond beide joysticks kan plaatsen om zo de gevoeligheid aan te passen zonder dat je dat in het spel zelf moet doen. Zo hielpen deze ringen me bijvoorbeeld om nauwkeuriger te richten in Apex Legends (en dat is helaas nodig). Wie niet tevreden is van het gevoel van de joysticks, kan deze ook vervangen door net iets andere, rubberen modellen. Voor mij was dit alvast niet nodig, de sticks voelden prima aan en een pak beter dan die van de DualShock 4.

De Nacon Revolution Unlimited Pro Controller ligt absoluut heerlijk in de hand en zorgt voor een goede grip. Hij is uiteraard voorzien van alle knoppen die je op een gewone controller kan terugvinden, maar ook meer. Achteraan zijn er immers vier programmeerbare knoppen terug te vinden die je zelf kan instellen. Ik was blij om te ondervinden dat dit niet ingewikkeld was en gewoon tijdens het spelen kon. Super, want je wil natuurlijk niet je game moeten onderbreken om naar je computer te rennen en een knop aan te passen.

Nacon Revolution Unlimited Pro Controller

Wat met de software van de Nacon Revolution Unlimited?

Let wel, soms kan je gewoon niet anders. De pc-app geeft je immers de mogelijkheid om een heleboel extra aanpassingen te maken die te complex zijn om op de controller zelf te doen. Dat gaat dan van het aanpassen van de basisknoppen tot de kleur van de ring rond de rechter joystick op basis van het geselecteerde profiel (1,2 of pc) en het (apart!) instellen van vibratie die je voelt in de linker en rechter grip. Ook de gevoeligheid van de trigger-knoppen kan je aanpassen, zodat ze sneller (of juist trager) reageren. De app laat je ook toe om de software van je controller en meegeleverde Bluetooth-dongle te updaten. Dat ging verrassend vlot, alleen werd er geen informatie gegeven over wat de update nu juist inhield en ook online kon ik dit niet onmiddellijk terugvinden.

Verder is de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller perfect te gebruiken op pc en bij mijn test ondervond ik geen problemen. Wie dus graag wisselt tussen console en pc, kan dat gemakkelijk doen door de knop om te zetten en de dongle te verplaatsen. Deze laatste had wel wat mooier gemogen en past met zijn grijze kleur niet echt bij de rest van het design, maar daar kan ik mee leven. De ontvangst was trouwens wel goed en daar gaat het hem om. Binnen de woonkamer verloor ik nooit de verbinding, wat bij onze review van de Razer Raiju wel anders was. Deze laatste ondersteunt trouwens ook geen wireless play mét headset, terwijl de Nacon Revolution Unlimited dit probleemloos aankan en dat voor half de prijs.

Nacon Revolution Unlimited Pro Controller

Het verdict

Voor de Revolution Unlimited ben je 169,99 euro kwijt. Geen mals bedrag, maar zeker acceptabel in vergelijking met een toetsenbord en muiscombinatie die je zou aanschaffen als fervent pc-gamer. De look, feel én performance van deze controller rechtvaardigen het prijskaartje verder, want je hebt nooit het gevoel dat je iets anders dan een premium product in je handen hebt.

Ik kan dan ook niet anders dan de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller aan te raden voor elke gamer die gewoon het beste wil voor zichzelf, professioneel esportspeler of niet.


Gerelateerde artikelen

Review Resident Evil 2 : De perfecte remake

Resident Evil 2 is spannend, eng én uitdagend. Capcom doet met de remake het origineel alle eer aan. Een absolute aanrader.

Assassin’s Creed Odyssey review: Plezier in het Oude Griekenland

Assassin’s Creed Odyssey is het laatste pareltje uit de stallen van Ubisoft. Ontdek het Oude Griekenland in een open wereld zoals je ze zelden zag.