Reviews

Nacon Revolution Pro Controller 3 Review: Pro kwaliteit voor een betaalbare prijs

Voordelen
Ergonomie en design
Gewicht aan te passen naar smaak
Brede waaier aan extra mogelijkheden
Nadelen
Niet draadloos
Software kan gebruiksvriendelijker
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Op zoek naar een pro controller die je meer mogelijkheden geeft dan de standaard DualShock 4? Dit is de Nacon Revolution Pro Controller 3 voor PS4 en PC.

Eerder dit jaar hadden we al het genoegen om de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller uit te testen, een controller waar we helemaal ondersteboven van waren. Sinds kort heeft hij er een jonger broertje bij, de Nacon Revolution Pro Controller 3. Wij gingen ermee aan de slag in verschillende games en ontdekten opnieuw een zeer sterke controller van Nacon. Dit keer wel met draad, maar ook met een veel voordeliger prijskaartje.

Nacon Revolution Pro Controller 3: Wat zit er in de doos?

In onze review van de Revolution Unlimited prezen we al uitgebreid de verpakking van de controller en Nacon doet het opnieuw met de Revolution Pro Controller 3. De controller komt netjes opgeborgen in een stoffen pouch die duidelijk tegen een stootje kan. Binnenin vinden we een netje voor de USB-C-kabel van drie meter die we nodig hebben om de controller van stroom te voorzien. Daar deze losgemaakt kan worden van de controller zelf, kan hij netjes opgeborgen worden. Gelukkig maar, want niemand wil zo’n lange kabel rond zijn/haar controller draaien. We vinden ook een doekje terug (zeer welkom tegen vingerafdrukken), de Pro Controller 3 zelf natuurlijk en drie verschillende gewichten van 10, 14 en 16 gram. Deze kan je gebruiken om je controller te verzwaren, net zoals dat bij de Revolution Unlimited het geval was. Even de handgrippen losmaken en op 10 seconden zijn ze geplaatst. Verschillend is dan weer dat je bij deze variant geen metalen ringen krijgt om je joysticks te beperken in beweegruimte. Wil je ze toch heel precies instellen, dan zal je dat via de Nacon-software moeten doen. 

Nacon Revolution Pro Controller 3 Giveaway

Design, look en feel

Op het vlak van design, voelt de Pro Controller 3 exact zo aan als de Unlimited, met de uitzondering dat de controller hier niet voorzien is van een extra laag antislip materiaal en dus meer aanvoelt zoals de klassieke PlayStation 4 DualShock. De vier actietoetsen hebben deze keer hun eigen kleur in plaats van het zwart-op-zwart design van de Unlimited, maar daar zal niemand van wakker liggen.

Verder zijn de verschillen minimaal, wat wil zeggen dat de Pro Controller 3 een ervaring aflevert die quasi hetzelfde is als die van een controller die 70 euro duurder is (100 euro vs 170 euro) . Het grote verschil zit hem in de Tuoch Bar, die iets minder goed geïntegreerd zit in het design, maar verder even functioneel is. Ook ontbreken achteraan de volumeknoppen, maar wie als casual gamer gewoon een betere controller wil dan de DualShock 4, zal deze extra functionaliteit echt niet missen. Nacon is er met andere woorden in geslaagd om een budgetvriendelijke controller af te leveren zonder in te boeten op gebruikservaring. De extra’s zijn geschrapt, maar de belangrijkste elementen blijven behouden. 

We lichten nog even toe dat het hier gaat om een controller waarvan de linker joystick links bovenaan te vinden is in plaats van links in het midden. Het is een discussie waar menig gamer al veel tijd aan verloren is, maar algemeen wordt aangenomen dat dit de superieure controller-layout is. Als iemand die redelijk wat tijd met een Xbox heeft doorgebracht, kan ik dat dan ook beamen. Het is een layout die gewoon veel comfortabeler te bedienen is en dat in combinatie met de ergonomie van Nacon, maakt deze controller zo aangenaam om met te gamen. 

Nacon Revolution Pro Controller 3 Giveaway

Revolution Software 3

Voor de Revolution Pro Controller 3 gebruikt Nacon een zelf ontwikkelde software die gelijk is aan die van de Revolution Unlimited, maar we moesten ze wel apart installeren. Geen probleem natuurlijk als je maar één soort controller hebt, maar een hub zou in de toekomst wel handig zijn, zeker als je kijkt naar het brede assortiment dat Nacon beschikbaar heeft. Misschien dat Nacon dan meteen ook de layout van hun software een boost kan geven. De software werkt op zich perfect, maar het is niet altijd even duidelijk welke balkjes je kan verslepen of welke knoppen je nu juist kan aanklikken om instellingen te wijzigen. Bovendien kan je de standaardprofielen niet handmatig aanpassen en moet je eerst een nieuw profiel maken, waardoor we tijdens onze eerste poging dachten dat de software aan het vastlopen was. 

Bij de Algemene Instellingen kan je de kleur van de ring rond de rechter joystick naar keuze instellen, tot zelfs één specifieke kleur per kwart van de ring. Je hebt de keuze tussen pulseren, roteren, prisma en helemaal uit en je kan de helderheid nauwkeurig afstellen. In hetzelfde menu kan je ook de linker en rechter vibratie apart instellen. 

Wat we positief vonden, was dat je aparte instellingen kan opslaan voor je PlayStation 4 én voor je computer. Het gaat telkens om vier profielen en ook de kleuren van de ring zijn per profiel en per apparaat te kiezen. Wisselen tussen beiden gaat door de schakelaar op de achterkant om te zetten van stand 1 (PlayStation) naar de PC-stand. Stand 2 dient dan weer om op je PC de instellingen te kunnen aanpassen. 

Nacon Revolution Pro Controller 3 Giveaway

Nacon Revolution Pro Controller 3: Eindoordeel

Met zijn prijskaartje van slechts 100 euro is de Nacon Revolution Pro Controller 3 absoluut het overwegen waard. Hij kost uiteraard meer dan de gewone DualShock 4, maar voor die extra kost krijg je ook enorm veel in de plaats. Zo kan je de knoppen en ingebouwde verlichting naar eigen voorkeur instellen, heb je een veel betere ergonomie, verschillende profielen én kan je de controller bovendien makkelijk op PC gebruiken. Het geheel komt geleverd in een handige pouch, zodat je de controller ook makkelijk mee naar vrienden kan nemen, om daar indruk te maken. Het enige nadeel dat wij konden ontdekken is de software die gebruiksvriendelijker kan en het feit dat het gaat om een controller met draad. Verder is de Nacon Revolution Pro Controller 3 geweldig gezelschap tijdens het gamen. 

Win! Nacon Revolution Pro Controller 3

TechPulse geeft samen met Nacon een gelukkige lezer de kans om een Nacon Revolution Pro Controller 3 te winnen! Deelnemen is simpel, volg deze link naar onze wedstrijdpagina en vervolledig zoveel mogelijk acties. Wanneer de wedstrijd ten einde loopt, wordt er één winnaar gekozen die de controller thuisgestuurd zal krijgen. Veel succes!*

*Wedstrijd beperkt tot inwoners van de Benelux. Maximaal één deelname per persoon. Meervoudig deelnemen zal tot uitsluiting leiden van deze én toekomstige acties. 

Nacon Revolution Pro Controller 3 Giveaway

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business