Reviews

Surfshark VPN Review (2023): Een alles-in-één VPN

Surfshark
Voordelen
groot aanbod servers
handige mobiele app
veel extra mogelijkheden
Nadelen
gebruikersinterface desktop
Aanbevolen prijs: €2,30/maand
Waar te koop?
Totaalscore 8
Surfshark is één van de weinige VPN-diensten die zoveel te bieden heeft voor dezelfde prijs. Een echte ‘alleskunner’ waar weinig slecht over te zeggen valt.

Surfshark is één van de jongere VPN-diensten in het aanbod. Het bedrijf is volop aan het groeien en voegt constant nieuwe diensten toe in zijn aanbod. Het bedrijf is hard gefocust op privacy en veiligheid en heeft daarvoor ook een aantal diensten die je veiligheid verbeteren en controleren. Zo kan je via Hacklock nakijken of je mailadres en/of paswoord ooit gelekt zijn en met Blindsearch rustig door het web surfen zonder dat iemand je kan volgen. Wij gingen aan de slag met Surfshark, dit zijn onze bevindingen.

Gebruiksvriendelijkheid en usability

Eenvoudig in gebruik, maar niet altijd even overzichtelijk. En dan spreek ik over de desktopapplicatie.Verder biedt Surfshark een enorme lijst met wel 1040 servers verspreid over 61 landen. Best wel een groot verschil met Unlimited VPN. In sommige landen heeft Surfshark meerdere serverlocaties waardoor het totaal aantal op 80 verschillende serverlocaties komt.

Opvallend: de serverlocaties lijken ook goed verdeeld. Van Afrika tot Zuid-Amerika. Alle continenten komen aan bod waardoor de snelheid van deze VPN een stuk hoger ligt.

Prestaties

Als het op prestaties aankomt is Surfshark VPN een middenklasser. Met een relatieve vertraging van 27,52% op de downloadsnelheid komt hij tussen Express VPN en NordVPN te staan.  De gemiddelde downloadsnelheid zakte op de meeste momenten van 164 Mbps naar 119 Mbps. Nog steeds niet slecht natuurlijk maar wel de moeite om even aan te halen. Zoals bij de meeste VPN-diensten wordt de uploadsnelheid nauwelijks beïnvloed. Op sommige momenten was er een relatieve vertraging van 2,59% die bijna verwaarloosbaar is.

Cleanweb.

Extra opties

  • Cleanweb

In alle applicaties zit de optie Cleanweb geïntegreerd. Ze staat ook automatisch geactiveerd en zorgt ervoor dat malware, trackers en advertenties automatisch worden geblokkeerd. Dat blokkeren werkt enkel op netwerkniveau waardoor het contact tussen je apparaat en de dienst die je gebruikt wordt geblokkeerd.

  • Multihop

Zoals eerder vermeld kan je met Multihop surfen door middel van verschillende serverlocaties. Twee servers tegelijk zorgen ervoor dat je twee versleutelde lagen creëert. Daardoor bescherm je je privacy en identiteit nog beter.

  • Hacklock

Hacklock is een leuke extra dienst die mee in het VPN-pakket van Surfshark zit. Het biedt je de mogelijkheid om je meest gebruikte mailadressen en paswoorden te laten checken. Hacklock gaat analyseren of je gegevens al dan niet in een datalek zaten en of je dus eventueel bepaalde wachtwoorden moet vernieuwen.

  • Surfshark Antivirus

Surfshark Antivirus zit gratis inbegrepen bij de Surfshark One en Surfhsark One+ pakketten

Mobiele app

Je kan Surfshark gebruiken op zowat elk platform. De VPN-dienst biedt een app voor iOS, Android, Windows, Mac, Linux en biedt verschillende addons/extensies voor Firefox, Chrome of Safari. Zo kan je gemakkelijk en snel veilig of anoniem surfen op internet.

Wat ons vooral ook opviel is de ‘MultiHop’ functie in de mobiele applicatie. MultiHop geeft je de mogelijkheid om via verschillende serverlocaties op internet te gaan. Je internetverbinding zal erdoor vertragen, maar je hebt wel een extra beveiligingslaag tijdens het surfen. ‘Next level’ internetten dus met MultiHop.

Verder biedt de mobiele applicatie een internet kill switch en de mogelijkheid om onbeveiligde WiFi-netwerken aan te duiden en af te zonderen. De app heeft iets minder mogelijkheden dan de desktopapplicatie maar dat is zeker geen probleem.

Logging

Volgens de website van Surfshark is het logbeleid heel eenvoudig. Surfshark houdt geen logs bij. Dat wil zeggen dat er geen data van de gebruikers vrijkomt bij Surfshark en dat er niets over gebruikers kan worden teruggevonden. Eén van de grotere voordelen die het bedrijf momenteel heeft is haar locatie: de Britse Maagdeneilanden. Daardoor valt het niet onder internationale jurisdictie waardoor gebruikersdata niet kan opgevraagd worden. Met het oog op privacy is dat dus zeer goed.

Streaming

Surfshark werkt wel degelijk om Netflix te omzeilen. De website gebruikt het heel duidelijk als een verkoopargument en geeft de datum mee wanneer ze het voor het laatst gecheckt hebben. Surfshark gaat zelfs verder dan dat, het toont het aantal Netflix-bibliotheken dat het voor jou kan regelen. Ben je dus opzoek naar een stabiele VPN om content uit Netflix US te bekijken? Dan is deze Surfshark zeker het overwegen waard.

Surfshark VPN
Surfshark biedt ondersteuning voor alle mogelijke platformen.

Prijzen en beschikbaarheid

Net zoals bij alle andere VPN-diensten hanteert ook Surfshark het principe ‘hoe langer je abonnement, hoe minder je betaalt’. Vandaag de dag is het abonnement van Surfshark te vergelijken met de prijszetting van NordVPN. Alle abonnementen hebben een geldteruggarantie van 30 dagen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • 1 maand: 15,45 euro per maand
  • 24 maanden: 2,30 per maand (bij 2-jarig contract)
  • 12 maanden: 3,99 euro per maand (bij 1-jarig contract)

In bovengenoemde prijzen zitten alle extra functies inbegrepen. Deze VPN is dus met zijn prijs/kwaliteit dik oké.

Conclusie

Surfshark zit in in de top 3 wat ons betreft. Het is een stabiele VPN-dienst die heel veel te bieden heeft voor relatief weinig geld. Ook de privacy, snelheid en beveiliging lijken zeker goed in orde en kan je gemakkelijk geogeblokkeerde content van bijvoorbeeld Netflix omzeilen. Sterker nog; het is één van de grootste verkoopsargumenten van deze VPN. Onze ervaring was dus zeer positief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business