Reviews

Review Razer Hammerhead True Wireless: Zwarte AirPods

Voordelen
Een van de weinige oortjes die niet in je gehoorgang gaan
Degelijke audiokwaliteit
Nadelen
Bouwkwaliteit van earbuds en case
Ultra-low latency mode voegt weinig toe
Aanbevolen prijs: €119
Waar te koop?
Totaalscore 7
Zowat alle draadloze earbuds tegenwoordig, zijn in-ear earbuds die rechtstreeks in je gehoorgang gaan. Wil je dat niet, dan is de eerste generatie van de Apple AirPods zowat je enige optie. Tot nu, want Razer komt met een alternatief.

Op zich zijn de Hammerhead-oortjes van Razer niets nieuws. We kennen het product namelijk al van de bekabelde oortjes en het ‘draadloze’ paar oortjes dat alsnog verbonden is met een kabel tussen de twee oortjes. Deze keer evolueert Hammerhead nog wat verder, want deze generatie is volledig draadloos. De Razer Hammerhead earbuds lijken in veel opzichten op de eerste generatie van de Apple AirPods. We zeggen eerste generatie, want de AirPods Pro die Apple recent heeft uitgebracht, gaan eveneens in je gehoorgang.

In de doos vind je de oortjes, een oplaadcase en een kabel om die case op te laden. De oortjes lijken qua vormfactor bijna een exacte kopie te zijn van de AirPods en dat is uiteraard geen nadeel. Op het vlak van bouwkwaliteit merk je echter wel een verschil, zowel bij de oortjes als bij de oplaadcase. Beiden zijn ze behoorlijk licht en de bouwkwaliteit van de case straalt niet meteen veel vertrouwen uit. Deze bewaar je dus beter niet onderaan je tas. Een voordeel is wel dat je de case kan opladen via USB-C. Eens de case volledig is opgeladen, kan je zo’n 16 uur muziek luisteren in totaal. Je zal de earbuds wel om de vier uur moeten opladen door ze even in hun case te bewaren. Vier uur is niet enorm lang, maar zal voor de meeste situaties wel volstaan.

Tot slot vind je ook siliconen hoesjes die je om de eartip kan doen. Dit zorgt ervoor dat de oortjes minder glijden in je oor en bovendien filtert het ook wat omgevingsgeluid weg. Aangezien de oortjes je gehoorgang niet volledig afsluiten, zal je echter nog steeds wat omgevingsgeluid hebben.

Via de touch-controls op de oortjes kan je eenvoudige handelingen uitvoeren zoals een nummer pauzeren of overslaan. Helaas kan je – net zoals bij vele andere draadloze oortjes – niet het volume aanpassen zonder je telefoon te gebruiken. Dat volume kan trouwens erg luid, dus het zal zeker niet voorkomen dat de oortjes te stil zijn voor jou. Via de touch-controls kan je ook de ‘gaming mode’ activeren. Razer is en blijft nu eenmaal een bedrijf dat zich richt op gamers. Die mode zorgt ervoor dat de vertraging tussen de audiobron (je telefoon) en de output (de oortjes) minimaal blijft. Stel dat je dus een wapen afvuurt in een game, dan moet het geluid van de knal zo snel mogelijk in je oren belanden wanneer je de trekker overhaalt. In de praktijk merkten we echter slechts een miniscuul verschil tussen de normale mode en de gaming mode.

Voor de oortjes bracht Razer ook een specifieke applicatie uit, maar in de praktijk zal je die eigenlijk enkel gebruiken om het batterijpercentage te raadplegen van de oortjes en het uitvoeren van firmware upgrades. Je kan er echter ook de ‘touch gestures’ oefenen en een preset kiezen (Bass Boost of Treble Boost) zodat je het meeste uit je earbuds kan halen. Dankzij het prima design is de applicatie wel heel fijn om te gebruiken.

De ingebouwde microfoon van de earbuds is degelijk genoeg voor simpele telefoongesprekken, maar lenen zich absoluut niet voor het opnemen van geluid bij video’s. Laat de oortjes ook maar thuis tijdens het zwemmen, want met de IPx4 zijn de oortjes enkel bestand tegen heel lichte regen en zweet.

Verdict

De bouwkwaliteit van de oortjes en de case stralen niet enorm veel vertrouwen uit, maar op het vlak van geluidskwaliteit valt er niet te klagen. Bovendien zijn er weinig draadloze oortjes die niét in je gehoorgang gaan, dus als je op zoek bent naar dergelijke variant, dan is de Hammerhead True Wireless een van je weinige opties. Ben je vooral op zoek naar de beste audiokwaliteit en maakt het je niet uit dat een draadloos oortje je gehoorgang afsluit, dan zijn er betere opties op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business