Lenovo Smart Clock
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • leuk design
  • handige mogelijkheden
CON
  • brede randen rond display
  • matige audiokwaliteit

De Lenovo Smart Clock is een epische wekker die je helpt bij het opstaan en gaan slapen. Wie thuis al een digitale wekkerradio heeft staan, staat achter, want dit is dé wekker van de 21e eeuw.

Advertentie

De Lenovo Smart Clock is schattig. Dat is de eerste reactie als je ‘m ziet. Een kleine, strak afgelijnde wekker die er op het eerste zicht heel onschuldig uit ziet. Aan de buitenkant is de Smart Clock afgewerkt met een grijze stof die we ook gezien hebben bij de Google Nest Hub. Dat maakt het toestel aangenaam om in je interieur te plaatsen en geeft het geen koude uitstraling naast je bed. Dat schattige effect heeft ook sterk te maken met de grootte van de Lenovo Smart Clock. Het toestelletje is namelijk maar 8 cm op 11 centimeter groot. Dat maakt dat je niet veel plaats verliest met deze slimme wekker op je nachtkast.

De slimme wekker heeft een tijdloos en minimalistisch design.

Mogelijkheden

Maar wat kan die slimme wekker nu eigenlijk? Wel, neem een Google Nest Hub en verklein hem. De Lenovo Smart Clock kan bijna alles wat de Google Nest Hub doet. Alleen ligt de focus hier natuurlijk op het wekker-gedeelte. Je connecteert het toestel gemakkelijk met je Google Home app en je kan beginnen. Spotify, Philips Hue, Ikea smart lampen, je Nest-camera’s en ga zo maar door. Je kan het allemaal linken.

En nu het wekkergedeelte. Net zoals op je smartphone kan je dagelijkse wekkers instellen via een handige planner. Je kan daarbij vragen aan de Smart Clock om je ’s ochtends te begroeten met informatie zoals het weer of je route naar het werk. Bovendien bevat de slimme wekker een functie waarmee je op een meer natuurlijke manier kan wakker worden. Een half uur voordat je wekker afgaat zal het toestel steeds feller licht gaan geven, zo wordt je zachtjes wakker. Persoonlijk ben ik er wel geen fan van.

Ook je agenda-activiteiten zijn geen enkel probleem voor de Smart Clock.

Conclusie

Wie thuis al heel wat smart home toepassingen heeft en nog een aanvulling zoekt voor in de slaapkamer is met de Lenovo Smart Clock zeker gesteld. De slimme wekker heeft een mooi, minimalistisch en warm design waardoor hij nauwelijks opvalt in je kamer. Een minpuntje is de audiokwaliteit van de interne speaker. Die had best wel beter gemogen aangezien je er ook muziek op Spotify of Youtube Music mee kan afspelen. Ook de bredere randen rondom het display zijn een beetje een doorn in het oog maar dat zal voor de tweede versie zijn. In ieder geval een echte aanrader!

Lenovo Smart Clock
Met het knopje aan de achterkant kan je de microfoon uitschakelen.

Gerelateerde artikelen

Review Google Nest Hub & Mini: Hup, Google, Hup!

De nieuwe Google Nest Mini en Google Nest Hub zijn elk nuttige toevoegingen aan je smart home. Wij gingen met beide producten aan de slag in een slim én een “dom” huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here