Marshall
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • multifunctionele knob
  • comfortabel op je hoofd
  • degelijke ruisonderdrukking
CON
  • geen snufjes
  • beperkte app

Net zoals in Stratego is de maarschalk de hoogste in rang op de bom na. Welk merk de bom is weten we nog niet, maar Marshall weet wel zijn mannetje te staan met de nieuwe Monitor A.N.C.

Het van oorsprong Engelse Marshall Amplification is geen onbekende in de muziekwereld. Met zijn iconische versterkers doet hij vooral de harten van gitaristen sneller slaan. Al sinds 1962 is het bedrijf constant bezig met de ontwikkeling van betere versterkers. Wereldwijd gebruiken de grootste bands ze en het logo herkent iedereen. Maar naast al die knowhow in versterkers heeft het bedrijf ook een mooie lijn met hoofdtelefoons. De Monitor is daar eentje van. In vergelijking met heel wat andere audiospecialisten heeft de maarschalk redelijk lang gewacht met de uitrol van een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking.

Marshall
De twee oorschelpen houden al heel wat geluid tegen.

Marshall Monitor II A.N.C

De naam verraadt het natuurlijk al. De Monitor II heeft van Marshall ineens actieve ruisonderdrukking gekregen. En dat kon ook niet anders. We willen tegenwoordig allemaal een hoofdtelefoon die ons kan afsluiten van de buitenwereld, natuurlijk kan de maarschalk dan niet achterblijven. En die werkt echt heel goed. Door de sluitende oorkappen zitten je oren helemaal weg. Dat in combinatie met de ANC zorgt ervoor dat je bijna niets meer hoort.

In de bijhorende Marsahall Bluetooth app kan je de ANC ook heel gemakkelijk en snel bedienen. Je hebt de keuze  om de ruisonderdrukking met een simpele knop aan- of uit te zetten. Daarbij kan je ook de mate van ruisonderdrukking instellen met een balkje onderaan het scherm. Bij het tabje ‘MON’ kan je ook de transparantie van de Marshall Monitor II bepalen. Of je nu buiten zit, op de bus, op de tram of op de fiets. Het geluid rondom je wordt voor quasi 100% weggehaald. Op de fiets is het wel belangrijk om het geluid van het verkeer nog te horen, 50% transparantie is daarbij wel aangeraden. Voor deze prijsklasse is de maarschalk toch één van de winnaars.

Marshall
Inclusief iconische knop.

In je broekzak

Het leuke aan de Marshall Monitor II A.N.C. is het broekzakformaat. Je kan de oorschelpen volledig naar binnen vouwen en zo in je rugzak steken. In doos levert de maarschalk al een stijlvol zakje mee waardoor het plaatje compleet is. Een tweede punt waarbij de Monitor II zich onderscheid is het feit dat ook de oorschelpen op zich compact zijn. Bij de meeste ANC-hoofdtelefoons zijn de oorschelpen redelijk bulky en groot, allesbehalve handig als je hem in je tas of rugzak moet meenemen. Marshall bewijst dat het met de Monitor II anders kan. Het valt ook gewoon op dat de behuizing redelijk smal is, de drivers lijken dus niet veel plaats nodig te hebben en leveren toch een fantastische geluidskwaliteit. Toch moet je als gebruiker niet inboeten op comfort. De hoofdtelefoon heeft zowel aan de oorschelp als op de hoofdband voldoende kussen gekregen zodat hij goed op je hoofd staat en voor langere tijd comfortabel aanvoelt.

Qua afwerking en design past de Marshall Monitor II A.N.C perfect in het rijtje van de andere hoofdtelefoons. Degelijk materiaal, typisch Marshall met het witte logo en een premium uitstraling. Daarmee komt deze hoofdtelefoon met gemak naast de Sony XM3 vind ik persoonlijk. Op de rechteroorschelp zit ook een opvallende gouden knop, daarmee zet je de Monitor II aan en uit, verwissel je van liedje en kan je het volume lager of hoger zetten. ‘The Knob’ heeft het allemaal. En die goudkleurige knop is weer eens een leuke verwijzing naar de iconsiche versterkers van de maarschalk der hoofdtelefoons.

Marshall
10/10 voor gebruiksvriendelijkheid zonder te veel snufjes.

Sound & gebruik

In dagelijks gebruik is de Monitor II heel gebruiksvriendelijk. Ik mis wel een automatische pauzefunctie als je de hoofdtelefoon afzet en neerlegt. Een optie die ik bij andere hoofdtelefoons van deze prijsklasse wel heb en heel vaak gebruik. Je wil immers dat bangelijke nummer van Kings of Leon niet missen als je even naar de wc moet. De maarschalk houdt het zo’n 30 uur uit indien je zolang achter elkaar zou willen luisteren. Via de bluetooth-app kan je ook een koppeling met Siri of Google Assistant maken.

Eén van de vreemde dingen die ik met de Monitor II A.N.C wel had is de koppeling via bluetooth met mijn Mac. Om de één of andere bizarre reden werd de maarschalk niet herkent en kon ik hem dus niet via bluetooth gebruiken. Echter heeft Marshall gelukkig een 3.5mm-kabel meegeleverd.

Marshall claimt dat de Monitor II A.N.C lichtgewicht gebouwd zijn om het lang vol te houden op je hoofd. Die claim kan ik wel bevestigen. Meestal heb ik zelf na een uurtje genoeg van eender welke hoofdtelefoon. Maar de Marshall Monitor II heeft het verbazend lang tot twee uur met mij volgehouden, een knappe prestatie!

Heeft de maarschalk je overtuigd?

De kans is redelijk groot. Vooral wie fan is van Marshall op zich heeft al bijna geen overtuiging meer nodig. De Monitor II A.N.C is een degelijke en betrouwbare hoofdtelefoon waar over nagedacht is. Dat merk je aan het langdurige comfort op je hoofd en de compacte gebruiksvriendelijkheid die de Monitor II biedt. Maar is de hoofdtelefoon nu iets voor jou?

Voor ongeveer 300 euro zijn er heel wat hoofdtelefoons op de markt die in de meeste gevallen meer functies en snufjes aanbieden. De vraag is natuurlijk of je alf die snufjes ook echt nodig hebt. Ben je fan van Marshall? Dan zal je met de Monitor II A.N.C. zeker heel tevreden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here