Reviews

Philips B-Line 242B1V review

Philips B-Line 242B1V/00
Voordelen
Privacymodus werkt goed
Verstelbaar scherm
Prima allrounder
Nadelen
Geen USB-C
Niet al te levendige kleuren
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Totaalscore 8
Een beetje privacy op kantoor of je thuiswerkplek kan zeker geen kwaad, en daar speelt Philips goed op in met de nieuwe Philips B-Line 242B1V/00 monitor. Wij vertellen je meer over dit op privacy gerichte apparaat.

Of je in tijden van corona nu weer volop kunt werken op kantoor, of juist ervoor kiest om het merendeel thuis te doen, op heel veel privacy kun je in beide situaties lang niet altijd rekenen. Zeker in de grote open kantoren die vandaag de dag populair zijn, kunnen we ons zo voorstellen dat je geen zin hebt in pottenkijkers. Voor iedereen die nu precies begrijpt wat wij bedoelen, heeft Philips de nieuwe Philips B-Line 242B1V monitor in elkaar gezet. Vergeet de gekke ultra-wide-schermen of displays die net wel of niet op je desk passen, deze monitor is lekker gewoon gebleven, maar dan met een privacytintje.

Scheve gezichten

De Philips-monitor beschikt over een 24-inch beeldscherm (23,8 om precies te zijn) met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De beeldverhouding bedraagt 16:9, beter bekend als de standaardverhouding. De randen zijn, met uitzondering van de onderste balk, redelijk smal, al zijn er dunnere alternatieven op de markt. De pixeldichtheid van het IPS LCD-display bedraagt 93 pixels per inch. Dat is voor de pixel peepers onder ons wellicht een reden om dit scherm over te slaan, aangezien dat niet superscherp is. De monitor is dan ook meer bedoeld voor praktische alsook zakelijke activiteiten, en niet zozeer om de mooiste beelden te tonen. Die claim wordt versterkt door het feit dat er een ingebouwde schermbeschermer verwerkt zit in het display. Deze beschermer werkt als je de privacymodus inschakelt. Buiten dat het display er iets meer gedimd uitziet als je de functie activeert, zie je er weinig van als je er recht voor zit. 

Philips B-Line 242B1V/00

De echte magie is dan ook bedoeld voor degenen die eigenlijk niets te zoeken hebben op jouw scherm. Vanaf beide zijden wordt het scherm dan donker gemaakt en is de inhoud amper zichtbaar. Als jij recht voor het scherm zit terwijl er iemand met het lichaam naar jou toestaat op een halve meter of meer, zal die persoon vrijwel niets van het scherm zien. Het mooiste van al is dat je deze functie met één handige druk op de knop aan en uit kunt zetten. Je merkt overigens wel dat de modus aanstaat; als je recht voor het scherm zit, merk je al snel op dat de hoek van het display wat grauwer eruitzien. Niet onoverkomelijk, maar wel een aandachtspuntje. 

Connectiviteit en functies

Qua connectiviteit op de B-Line monitor van Philips vinden we 1x DisplayPort 1.2, 1x HDMI 1.4, 1x DVI-D en een VGA-invoer terug. Wat betreft USB-poorten vinden we 1x USB-B (upstream) en 4x USB 3.2 (downstream met 1 B.C 1.2 voor snel opladen). Helaas is er geen USB-C poort terug te vinden. Wel fijn is de enkele snellaadpoort. Deze is handig om bijvoorbeeld je smartphone op te laden. Verder is er een audio-ingang voor PC en koptelefooningang aanwezig. De speakers van het apparaat zijn 2x 2W, maar klinken zeker niet als een home cinema-set.  

Philips B-Line 242B1V/00

Op het gebied van ergonomie heb je als gebruiker niets te klagen. Er is een SmartErgoBase-monitorvoet inbegrepen. Deze maakt de voet in hoogte en hoek verstelbaar. Verder is er een kantel- en zwenkfunctie voor maximaal comfort tijdens het gebruik van de monitor. Dit is zeker handig om bij lange werkdagen fysieke klachten te voorkomen. Het 90 graden kantelen van het scherm maakt de monitor van Philips uitermate geschikt voor het lezen van grote krantenstukken. De Easy Read-modus geeft, zeker in combinatie met de Low Blue Mode, je ogen de nodige rust tijdens het lezen. Dit in tegenstelling tot traditionele monitoren die lang niet altijd even gunstig zijn voor je ogen. 

Verder zijn er een PowerSensor en LightSensor inbegrepen. De PowerSensor is een ingebouwde sensor die onschadelijke infraroodsignalen uitstuurt, om zo te kijken of de gebruiker aanwezig is. Loop je weg van de bureau, dan verlaagt de monitor automatisch de helderheid. Tijdens het gebruik merkten we dat dit inderdaad prima werkte, al weten we niet zeker hoeveel energiebesparing dit oplevert. Al is het natuurlijk wel een goede privacytoevoeging. De LightSensor is weer een andere sensor die kijkt naar de lichtomstandigheden in de kamer, waarna de helderheid wordt aangepast. In situaties met relatief weinig licht was het beeld af en toe alsnog ietsjes te fel naar onze mening, maar ook dit kun je handmatig aanpassen. 

Gamen met vrijwel geen lag

De input lag van deze Philips monitor bedraagt slechts 4ms. Dankzij de SmartResponse-functie wordt het beeld nog responsiever, en dat is natuurlijk wel zo prettig tijdens het gamen. Heb je de functie aan, dan merk je tijdens het gamen dat alles net dat tikje sneller gaat. Bij het bekijken van tekst zie je dat er een lichte waas voor een milliseconde te zien is waar de tekst stond als je scrolt, waardoor we de functie enkel aanraden voor het gamen. FreeSync zorgt ervoor dat games geen stotterende of haperende frames weergeven. Met 75Hz en niet denderend flitsende kleuren is het zeker niet de ideale gamemonitor, maar wel een uitstekende werkmonitor die je voor het gemak ook gewoon kunt gebruiken als gamemonitor. 

Philips B-Line 242B1V/00

Conclusie

De nieuwe Philips B-Line monitor is een bijzonder handige allrounder. Je kunt hem in allerlei bochten wringen, biedt een prima scherm aan voor zowel zakelijk gebruik als om te ontspannen, zonder op een positie echt door de mand te vallen of te overtreffen. Het gemis van USB-C is jammer, zeker gezien de prijs, maar je beschikt wel over een bijzonder handige en vooral goed werkende privacymodus die je makkelijk in- en uitschakelt. Je kunt simpelweg eigenlijk niet fout gaan met deze nieuwe monitor. 

De Philips 242B1V monitor is verkrijgbaar bij Amazon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business