Nieuws

Philips lanceert 55- en 27-inch Momentum-monitoren voor console gaming

Philips 558M1RY
Philips heeft vandaag de Philips 558M1RY met Bowers & Wilkins soundbar en 278M1R aangekondigd. De monitoren beloven gamers het allerbeste.

Philips heeft vandaag de lancering van twee nieuwe Momentum-monitoren, de Philips 558M1RY en Philips 278M1R, aangekondigd. Deze zijn speciaal ontworpen met de console gamer in het achterhoofd. Philips doet dat in samenwerking met de Britse audioproducent Bowers & Wilkins, zodat ook de geluidservaring van hoog niveau is. De Momentum line-up bestaat uit een 55-inch-model en 27-inch-model die beiden de 4K-resolutie van de huidige generatie consoles ondersteunen. 

Philips 558M1RY met Bowers & Wilkins soundbar

Het 55-inch-model (Philips 558M1RY) komt met een ingebouwde soundbar die spelers voorziet van een 40W 2.1 geluidssysteem met DTS sound dat verschillende geluidsmodi beschikbaar heeft afhankelijk van het type game dat je graag speelt. Of dat nu sport- en racegames zijn of je smaak eerder uitgaat naar RPG’s en actiegames, je kan er sowieso van genieten in de hoogste kwaliteit, dankzij de 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels en DisplayHDR 1000. De contrast ratio is maar liefst 4000:1 en de invoervertraging werd tot een minimum beperkt. Afhankelijk van de gebruikte poort kan er gekozen worden voor een verversingssnelheid van 60 of 120Hz en ook AMD FreeSync is aanwezig. Ambiglow geeft de monitor langs drie kanten een extra dimensie, zoals we die van Philips gewend zijn. Ondanks dat we het hier hebben over het formaat van een televisie, zal er geen smart TV-platform aanwezig zijn. Volgens Philips zou dit teveel impact hebben op de prestaties. De Philips 558M1RY is beschikbaar vanaf eind juni voor de prijs van 1299 euro.  

Philips 278M1R: Voor competitief gamen op klein scherm

De Philips 278M1R is het kleinere 27-inch-model dat zich richt op de competitieve gamer die houdt van games met veel actie. Deze monitor is niet voorzien van een soundbar, maar is makkelijk aanpasbaar van -5 tot 20 graden (tilt van voor naar achter) en kan 33 graden gedraaid worden. Voor de 278M1R werd er een 4K-resolutie voorzien met verversingssnelheid van 60Hz. Ook aanwezig zijn 2 HDMI 2.0-poorten en een speakerset van 2x5W. Door het ontwerp kan je in dit geval genieten van Ambiglow aan alle vier kanten. 

Philips biedt natuurlijk ook gaming monitoren aan onder het merk AOC, maar de producent laat weten dat men hier het onderscheid maakt tussen monitoren voor computer gaming en console gaming. De Philips 278M1R is eind juli beschikbaar voor een prijs van 449 euro. 

Philips hintte ook alvast naar toekomstige modellen die zich op de nieuwe generatie consoles zal richten. Zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zullen eind dit jaar verschijnen. De monitoren zullen later volgen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business