Reviews

Review OPPO Enco W31: de OPPOren spitsen

Voordelen
Goede prijs
Goede audiokwaliteit
Noise-cancelling voor telefoongesprekken
Touchbediening
Waterproof
Nadelen
Soms ongevraagde onderbrekingen
Geen touchcommando voor volume
Aanbevolen prijs: €79,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
Oortjes met kabels, dat is al lang verleden tijd. Met de Enco W31- oortjes van OPPO in je oren zal je daar ook geen heimwee naar hebben.

Draadloze oortjes zijn al langer de norm geworden op de audiomarkt. Veel nieuwe smartphonemodellen hebben zelfs geen aansluiting voor oortjes met een kabel meer. In andere woorden, als jouw oortjes nog wel aan een kabel hangen, is het misschien tijd om ze te vervangen. Draadloze oortjes zijn ook gewoon veel handiger. Het bekendste merk zijn natuurlijk de AirPods van Apple. Maar deze zijn ook heel duur. Gelukkig bestaan er goedkopere alternatieven. Wij probeerden de Enco W31-oortjes van OPPO uit.

Connect en go

Wanneer je de oortjes uit de doos haalt, dan zijn ze zeer snel te gebruiken. De oortjes zijn compatibel met quasi alle mainstream smartphoneplatformen, en steunt op bluetooth 5.0. Dat zorgt voor een snelle en vooral stabiele bluetoothverbinding. We hebben tijdens onze testperiode geen enkele keer voorgehad dat de verbinding verbroken werd, ook in bossen en parken waar signalen soms minder sterk kunnen zijn. Bovendien zitten de oortjes vast en comfortabel in je oor, zodat je ze langere tijd kan inhouden zonder dat ze er uit vallen. Haal je de oortjes uit je oren? Dan stopt de muziek automatisch dankzij de wearing detection-technologie.

Net als het verbinden gaat ook het bedienen zeer vlot. De oortjes hebben enkele ingebouwde commando’s die je met simpele aanrakingen kan activeren. Door twee keer op je linkeroor te tikken kan je switchen tussen de Bass- en Balance-modus (daarover later meer), een nummer overslaan kan door twee keer op het rechteroor te tikken. Drie keer tikken op eender welk oor activeert de voice-assistent. Het volume controleren via aanrakingen kan niet, maar die functie hebben zelfs AirPods niet dus dat rekenen we OPPO dan ook niet zwaar aan.

De oortjes in hun oplaadcase. Afbeelding: OPPO

Slimme audio

Het belangrijkste is natuurlijk de audiokwaliteit, en die zal je bij deze oortjes niet teleurstellen. Het geluid bereikt je oren via een binaurale transmissie. Dat houdt in dat verschillende tonen worden gecreëerd voor je beide oren, en er dus geen primair en secundair oortje is. Handig als je bijvoorbeeld maar één oortje wenst te gebruiken. Daarnaast spelen de oortjes ook in op de omgeving waarin je je begeeft, en het soort muziek dat je luistert. Je kan dus manueel switchen tussen Bass Mode en Balance Mode. Bass Mode verstevigt, zoals je zou kunnen vermoeden, de bastonen en is dus geschikt voor nummers die een diepe bas hebben. Hierover merken we wel op dat de oortjes vooral tijdens het hardlopen automatisch switchen tussen Bass en Balance Mode. Mogelijk passen de oortjes dit dus ook aan afhankelijk van het nummer dat afspeelt. Prima voor ons, ware het niet dat de voice assistent je daar elke keer van op de hoogte moet brengen. Zo kregen we heel veel van die ongevraagde pauzes, waardoor het op de duur echt storend werd. Frustraties waren er niet tijdens het telefoneren of videocallen. Tijdens oproepen activeren de oortjes een geluidsreductie om achtergrond te filteren. Het zou ideaal zijn moesten de oortjes dat ook kunnen als je muziek aan het beluisteren bent, maar je kan ook niet alles verlangen van oortjes van 80 euro. Een laatste punt het bespreken waard is de batterijduur. Ook die is met 3,5 uur zonder oplaadcase en 15 uur met oplaadcase meer dan voldoende. De oortjes volledig opladen duurt 2,5 uur, maar als je je oortjes na gebruik in de oplaadcase bewaart zal je ze nooit zo lang moeten laden.

Verdict

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief voor AirPods, dan kan je uitkomen bij de OPPO Enco W31. De oortjes staan garant voor een snelle stabiele verbinding, en zowel telefoneren als muziek luisteren kan zonder (al te grote) mankementen. Met 80 euro hebben ze bovendien een goede prijs. De Lite-uitgave vind je zelfs voor 33,93 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business