Super Mario 3D All-Stars
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Nostalgie door geweldige games
  • Optimalisatie voor Nintendo Switch
  • Extra soundtrack
CON
  • Veel te duur
  • Waar is Super Mario Galaxy 2?
  • Beperkte beschikbaarheid
  • Geen remaster

35 jaar Mario wordt gevierd met enkele van zijn de beste games ooit, maar de nostalgie van Super Mario 3D All-Stars komt met een prijskaartje.

Advertentie

Mario bestaat dit jaar 35 jaar en om dat te vieren heeft Nintendo Super Mario 3D All-Stars voor de Switch uitgebracht. De game verzamelt drie populaire 3D-games met Mario in de hoofdrol. Het gaat om Super Mario 64 (1997), Super Mario Sunshine (2002) en Super Mario Galaxy (2007). Als je bent opgegroeid met Mario, dan heb je ongetwijfeld een of meerdere van deze titels gespeeld, die verschenen zijn op de Nintendo 64, GameCube en de originele Wii. Bereid je dan ook maar meteen voor op een flinke dosis nostalgie.

Geoptimaliseerd voor Switch

Alle games hebben een hogere resolutie gekregen voor hun overstap naar de Switch en ook de framerates zijn de hoogte in geduwd voor een speelervaring die vlotter is dan ooit, maar ook herkenbaar van begin tot einde. Helaas blijft het daar ook bij en heeft Nintendo niet de extra tijd genomen om voor een volwaardige remaster van deze games te zorgen, wat Super Mario 3D All-Stars minder toegankelijk maakt voor nieuwe spelers. We denken ter vergelijking aan de Spyro Reignited trilogie die voor een volledige grafische upgrade zorgde en daar een volledig nieuwe generatie gamers met kon aanspreken. 

Super Mario 3D All-Stars
Buh-bye, Bowser!

Beperkte beschikbaarheid

Uiteraard zou dat een veel groter project zijn geweest voor Nintendo en is er niets mis met re-releases op zich, maar het prijskaartje klopt gewoon niet. Fans van het eerste uur zullen waarschijnlijk bereid zijn om 60 euro neer te leggen om hun jeugd opnieuw te beleven, maar kijk je voorbij het nostalgische aspect, dan krijg je niet meer dan drie snelle ports waarbij enkele kleine tweaks aan de controller set-up de grootste veranderingen zijn. Oh, en de soundtracks van alle drie de games. Dat is een leuke toevoeging, maar wij hadden veel liever Super Mario Galaxy 2 gehad. 

Super Mario 3D All-Stars

Voor een release zoals dit zouden we op andere platformen normaal een tijdje wachten en de bundel dan aan de helft van de prijs oppikken voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding, maar van Nintendo hoef je historisch gezien niet veel kortingen te verwachten. De game even overslaan om hem dan later te kopen is helaas ook geen optie, want Super Mario 3D All-Stars is zowel fysiek als digitaal maar te koop tot 31 maart 2021. Een bizarre beslissing van Nintendo die alleen maar vraag creëert en druk zet op fans om de game nu meteen aan te schaffen. Een mogelijke verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat Nintendo de games in de toekomst naar Nintendo Switch Online wil brengen samen met andere Nintendo 64 en GameCube games en al snel even wil scoren met enkele titels die daar nu al klaar voor zijn. 

Super Mario 3D All-Stars

Eindoordeel Super Mario 3D All-Stars

Los van het hele marketing aspect moeten we echter toegeven dat Super Mario 3D All-Stars gewoon een enorm leuke, nostalgische ervaring is. Super Mario 64 blijft leuk door zijn eenvoud en toont de uitdagingen waar Nintendo voorstond om deze eerste Mario game in 3D te produceren. Sunshine is nog steeds een unieke game en een heel eiland schoonmaken met een pratende hogedrukreiniger op je rug is nog steeds even leuk als bijna 20 jaar geleden en Galaxy zorgt dan weer voor een toffe uitdaging dankzij de motion controls die op de Wii zo belangrijk waren. Zij die uiteindelijk de knoop doorhakken en de game aanschaffen zullen urenlang speelplezier beleven aan de drie titels, want de speelervaring is helemaal dezelfde gebleven. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here