Logitech G335 Headset
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Comfortabel en personaliseerbaar design
  • Surround audio
  • Compatibel met verschillende platformen
  • Logitech G Hub-software voor pc
CON
  • Minder geschikt om muziek te luisteren
  • Geen ruisonderdrukking voor microfoon

De Logitech G335 Wired Headset maakt gamen net dat tikkeltje leuker. De headset zit comfortabel op je hoofd en zuigt je helemaal in je game.

Advertentie

Logitech introduceerde de G335 Wired Headset eind juni als de nieuwste uitbreiding van haar G-gamingproductlijn. De headset is het bekabelde broertje van de G733 Lightspeed Wireless Headset die we eerder al een positieve recensie gaven. De verwachtingen lagen dus hoog toen we de Logitech G335 Wired Headset aankregen. Na enkele spelletjes op mijn PlayStation 4 en laptop kwam ik tot deze conclusie.

Optimaal comfort

Op gebied van design doet een vergelijking met de G733 zich meteen voor, want Logitech heeft in grote lijnen hetzelfde ontwerp aangehouden. Al zou het oneerlijk zijn om de G335 een identieke tweeling te noemen. Het belangrijkste verschil is ook niet met het blote oog waar te nemen. We noemden de G733 met zijn gewicht van 278 gram ‘de lichtste headset ooit’. Die mening moeten we bijstellen, want de G335 heeft een gewicht van amper 240 gram. Dat is verrassend, want het ontwerp oog robuust. Je voelt amper dat je een koptelefoon op je hoofd hebt. Logitech G335 Wired Headset om ook bij langere gamesessies voor optimaal comfort te zorgen. De oorkleppen voelen zacht aan en dankzij de rekbare hoofdband is het zoeken van de juiste positie kinderspel (al durft de hoofdband wel eens dubbel te plooien als je de headset opzet). Voor gebruiksgemak heb je een volumewiel aan je linkeroorklep. Logitech maakt hier gelukkig niet de fout om je te overladen met bedieningsknoppen. De microfoon is bij dit model niet afneembaar maar voelt wel buigzamer aan. Hier zit (letterlijk en figuurlijk) nog wel wat rek op.

Logitech G335 Wired Gaming Headset
De headset brengt je meteen in je comfortzone.

Bij de Logitech G335 ligt comfort ook in balans met design en personalisatie. Je kan voor een prijs van 10 euro nieuwe hoofdbanden aankopen als je eens een ander kleurtje wilt. Vind je de microfoon er saai uitzien, dan kan je ook een setje microfoonhoezen aankopen. RGB-verlichting had nog een leuke designtoets kunnen zijn, maar tijdens het gamen voelt dat zeker niet aan als een gemis. Met het design zit het alvast in orde.

Haal meer uit je games

Maar hoe zit het met de audioprestaties, het element bij uitstek dat een (gaming)headset maakt of kraakt? Om dat te ervaren moet je de headset uiteraard eerst kunnen aansluiten. Dat is bij de Logitech G335 Wired Headset alvast kinderspel. Zoals we aangaven heeft deze headset een kabel met een 3,5mm jack. De headset is daardoor ook compatibel met verschillende types platformen. Omdat je de headset kan aansluiten op je controller, ben je ook niet beperkt in je bewegingsvrijheid. Je ervaart de vrijheid van een draadloze headset zonder batterijzorgen.

De 40mm neodymium drivers in de oorkleppen zorgen voor helder en krachtig geluid tijdens het spelen. Maar het is vooral de sterke virtual surround audio die je gamebeleving naar een hogere dimensie brengt. Surround audio zorgt ervoor dat je elk geluid in je game kan horen. Ik merkte tijdens het spelen details op die ik nog nooit eerder gehoord had. Een groot voordeel bij games waar vijanden je in de rug durven aanvallen. Je hoort ze komen vooraleer je ze ziet en zo kan je die milliseconden sneller reageren die het verschil maken tussen leven en dood. Maar ook bij games waar je leven niet op het spel staat zuigt de Logitech G335 Wired Headset je volledig in het spel. Bij FIFA 21 had ik het gevoel alsof ik mee op het veld stond tussen mijn spelers. Een waar genot. Voor pc-gamers is het zeker ook aan te raden om de Logitech G Hub-software te downloaden.

Er zijn ook wel wat beperkingen te noteren. Zo heb je voor consoles niet de mogelijkheid om de audio-instellingen verder te optimaliseren. Ook is de Logitech G335 niet de beste headset om muziek te beluisteren. Zeker de liefhebbers van diepe bass blijven op hun honger zitten. Tenslotte heeft de microfoon ons ook maar matig kunnen overtuigen. Er zijn duidelijk verbeteringen aangebracht ten aanzien van de G733, maar door het ontbreken van ruisfiltering kan je wel eens minder goed doorkomen dan je gewend bent.

Logitech G733 Wired Gaming Headset: eindoordeel

Ben je op zoek naar een betaalbare gaming headset, dan is de Logitech G733 Wired Gaming Headset zeker het overwegen waard. De audiokwaliteit is uitstekend en de headset zit flexibel en comfortabel. In combinatie met Logitech G Hub komt de headset misschien net iets beter tot zijn recht in een pc-ecosysteem, al is de polyvalentie juist een grote kracht. Ook de prijs van 69,99 euro maakt de headset aantrekkelijk.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

AOC GH300 gamingheadset-review: beleef je game intenser

Een goede headset kan je gamebeleving naar een hoger niveau tillen. AOC GH300 maakt die belofte waar voor een scherpe prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here