Reviews

Samsung M7 Smart Monitor (32″) review: er zit meer in een scherm dan je denkt

samsung M7 smart monitor
Image Credit: Samsung
Voordelen
Groot display
4K beeld met goede audio
Veelzijdig in gebruik
Perfect voor Netflix
Nadelen
Lagere verversingsgraad
Ingebouwde Office-apps draaien moeizaam
Aanbevolen prijs: €365
Waar te koop?
Totaalscore 8
Noem de Samsung M7 Smart Monitor niet zomaar een monitor. Dit beeldscherm heeft heel wat verrassingen in petto.

Samsung lanceerde eind vorig jaar een nieuwe reeks ‘Smart Monitors’: schermen die veel meer kunnen dan gewoon een extra display zijn. De monitors zitten bomvol slimme functies om niet enkel je productiviteit te verhogen, maar je ook helpen ontspannen na de werkuren. Ze zijn gebouwd om doorheen heel de dag je van dienst te zijn. Wij gingen aan de slag met de Samsung M7 Smart Monitor, het 32” inch-model uit de reeks. Hier ontdek je wat de monitor nu precies te bieden heeft.

Design

Al van zodra je de M7 Smart Monitor uit de doos haalt, besef je vrijwel meteen dat dit niet zomaar een monitor is. Het 32”-beeldscherm heeft meer weg van een televisie. Dat gevoel wordt versterkt door het afgeplatte design (de diepte is minder dan 20 cm) en de zeer dunne schermranden. De monitor dien je op twee plaatsen te monteren: eerst moet je de hals vastmaken aan de voet en vervolgens het voetstuk monteren op de rug van het scherm. Ik heb monitors uitgeprobeerd waarbij de stukken vlotter in elkaar schoven, maar als je wat handig bent met een schroevendraaier staat deze monitor in slechts een paar handomdraaien op je bureau.

Hou er rekening dat het display een breedte heeft van 71,6 cm (32”) en dus best veel plaats inneemt op je bureau. Ook zijn er maar weinig mogelijkheden om het beeldscherm te kantelen of in de hoogte te verstellen. Eens gemonteerd, moet je de M7 Smart Monitor nemen zoals hij is. Bij de monitor hoort ook nog een afstandsbediening. Die zal zo meteen van pas komen.

Connectiviteit

Nu gaan we onze pc aansluiten. Hiervoor heb je verschillende opties. Verkies je een kabel, dan heb je twee HDMI-poorten, een USB-C-poort en nog drie USB-A poorten die je kan gebruiken om een hoofdtelefoon aan te sluiten, bijvoorbeeld. Samsung wil met de M7 Smart Monitor je echter vooral richting draadloze connectiviteit sturen. Ook hier biedt de fabrikant verschillende opties. De meest eenvoudige is via bluetooth je scherm delen op de monitor (ter beveiliging zal je wel een pincode moeten bevestigen).

Er zijn nog andere manieren. Neem de afstandsbediening er bij en open de Smart Hub (duw op de knop van het hoofdmenu). Ga nu naar Bron om te kijken welke verbindingsmanieren de monitor ondersteunt. Voor Windows-pc’s kan je ook gebruik maken van de Easy Connection to Screen-app en voor Macs is ondersteuning voor Airplay voorzien. Met Samsung DeX kan je zelfs je smartphonescherm projecteren op je monitor, maar dit zal enkel werken als je een smartphone van het merk hebt. De beeldkwaliteit is niet even consistent over de verschillende verbindingsmanieren, maar het is wel fijn dat Samsung veel opties biedt.

Prestaties display

We zijn eindelijk klaar met al het voorbereidend werk. Laten we het display eens op de proef nemen. Via de Smart Hub kan je wat spelen met de beeldinstellingen om voor jou de optimale weergave in te stellen. Zo kan je switchen tussen een 16:9- en 21:9-beeldverhouding en kan je de beeldresolutie bijstellen. Ook de helderheid van de kleuren kan je aanpassen naar het uur van de dag. Het is wat spelen en zoeken maar met de afstandsbediening loopt navigeren door de verschillende opties zeer vlot. Je kan ook gebruikmaken van de stembediening, maar aangezien het een Samsung-scherm betreft, moet je wel een goede band hebben met Bixby.

samsung M7 smart monitor beeldinstellingen
Je hebt keuze uit veel instellingen.

Een beetje jammer is dat je de verversingsgraad begrensd is tot 60Hz, wat voor veel toepassingen goed genoeg is, maar de monitor minder geschikt maakt om te gamen. Via de instellingen kan je nochtans een Ultra Wide Gameview instellen. De monitor is er dus wel op voorzien om een gamemonitor te zijn, maar dit komt er in de praktijk minder goed uit. Voor andere toepassingen is de beeldkwaliteit wel uitstekend.

Slimme functies

Wat maakt deze monitor nu slimmer dan andere schermen? M7 Smart Monitor is uitgerust met veel slimme functies waardoor je de monitor eigenlijk als een stand-alone-device zou kunnen gebruiken. Een interessante functie is de Windows 365-hub. Hiermee kan je toegang krijgen tot een webversie van de Office 365-applicaties, zonder een computer te moeten aansluiten. Alle applicaties zijn aanwezig en je krijgt toegang tot alle documenten die je in OneDrive hebt opgeslagen. Wat er al niet mogelijk is dankzij de cloud. Sluit een muis en toetsenbord aan op je monitor en ga aan de slag. Navigeren tussen verschillende applicaties gaat vlot, al merkten we dat de interface vrij traag reageert. Je Office-apps draaien veel vlotter op je computer; soms is werken op de traditionele manier het beste.

M7 smart monitor word
Werk in Word zonder een pc aan te sluiten.

Zit de werkdag erop? Nu wordt het pas dolle pret met M7 Smart Monitor. Je schakelt met een druk op de knop over van Microsoft Word naar Netflix. Ja je leest het goed; deze monitor fungeert ook als smart-tv. Je hebt de keuze tussen heel wat kanalen, van Samsung TV Plus tot Netflix, Disney+ en zelfs Streamz en VTMGO. Voor Netflix en Prime Video is er een sneltoets voorzien op de afstandsbediening. De beeldkwaliteit benadert die van je televisie thuis en ook de audiokwaliteit is verrassend goed. De monitor zal geen volwaardige vervanger van een televisietoestel zijn, maar kan zeker fungeren als een extra tv-scherm als je met je partner niet overeen kan komen wat je gaat kijken.

M7 smart monitor netflix
Is het werk gedaan? Onstpan met Netflix.

Samsung M7 Smart Monitor: eindverdict

De grote kracht van de Samsung M7 Smart Monitor is zijn veelzijdigheid. Er is ondersteuning voor veel verschillende verbindingsmogelijkheden. Na de werkuren tover je de monitor om tot een televisiescherm. Echter lijkt de monitor soms te slim te willen zijn en te veel te willen kunnen. Dat maakt het moeilijk om M7 Smart Monitor te positioneren in de monitormarkt. Is het een businessmonitor of een entertainmentmonitor? De monitor wil beide zijn, maar voor ons blinkt hij meer uit in ontspanning dan in productiviteit.

Deze monitor is te koop via de webshop van Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business