Reviews

PowerVision S1 review: Compacte gimbal vol mogelijkheden

PowerVision S1 giimbal
Voordelen
Heerlijk compact
Doet ook dienst als powerbank
Ingebouwd statief
Nadelen
Combinatie met grote telefoons wat moeilijker
App loopt al eens vast
Aanbevolen prijs: €189
Waar te koop?

PowerVision S1 Explorer-kit| Handheld Gimbals| Zwart | Vouwgebaar Draadloos opladen van de draagbare universele stabilisator| Statief| AI-tracking| Selfie

Totaalscore 8
De PowerVision S1 is een gimbal, statief en (draadloze) powerbank in één. Het multifunctionele apparaat is ook nog eens makkelijk op te bergen. De ideale reisgezel voor vloggers?

Doet de naam PowerVision niet meteen een belletje rinkelen? Dat kan, want de robotica-expert uit Beijing is in veel markten thuis, maar lang niet alle producten komen in de handen van particulieren terecht. Wel heeft het merk een aanbod van drones, die in de lucht of in het water ingezet kunnen worden. De PowerVision S1 is een van de eerste accessoires van het bedrijf, in lijn met het aanbod van concurrenten zoals DJI. De gimbal werd oorspronkelijk gelanceerd via IndieGoGo, maar is nu voor het grote publiek beschikbaar. Waar de DJI Osmo Mobile 4 echter niet meteen compact is, is dat bij de PowerVision S1 wel het geval, waardoor hij makkelijk in je broekzak past. De extra functionaliteit is bovendien mooi meegenomen. 

Ontwerp

Unboxen we de PowerVision S1 dan valt meteen op dat het geheel niet groter is dan de gemiddelde powerbank en met een gewicht van 300 gram ook niet zoveel zwaarder. De S1 is beschikbaar in drie kleuren: blauw, groen en zwart. De behuizing bestaat uit harde plastic en voelt over het algemeen zeer stevig aan. Dit merk je ook bij het uitvouwen van de arm van deze gimbal, die de nodige weerstand biedt en zo het nodige vertrouwen schept om er onze smartphone aan te bevestigen. Onderaan ontdekken we twee uitschuifbare pootjes en een klepje dat het geheel omvormt tot statief. Dit werkt prima, al is een volledig stabiele ondergrond aan te raden. Zo zagen we bij plaatsing op onze muismat bijvoorbeeld al snel wat meer flex.

Het uitvouwen van de gimbal gebeurt in vier makkelijke stappen: Je opent het klepje aan de achterkant, draait de arm 180 graden, zorgt ervoor dat het bevestigingselement in de juiste positie staat en geeft tenslotte de arm nog een draai. Heb je een magnetische case dan kan je deze nu op zijn plaats bevestigen. Voor onze OnePlus 9 Pro was er geen case beschikbaar, die eer is momenteel enkel weggelegd voor S21-modellen van Samsung en de 11e en 12e generatie iPhones. Gelukkig kan je wel opteren voor de Explorer Kit, die met een universele mount komt. De magnetische verbinding is zeer sterk en we hadden op geen enkel moment schrik dat onze telefoon zou los komen. 

Vision+1 app

Wie al eens een gimbal gebruikt heeft zal meteen met de PowerVision S1 aan de slag kunnen. Van hieruit is de functionaliteit immers zoals je zou verwachten. Je downloadt de Vision+1 app in de Google Play of Apple App Store, maakt verbinding met de gimbal via bluetooth en kalibreert deze voor je er de eerste maal met aan de slag gaat. Het proces verloopt vlot en na enkele minuten kan je vanuit de app meteen beginnen opnemen. 

PowerVision S1 giimbal

In de app kan je kiezen tussen gebruikelijke mogelijkheden zoals foto, video, timelapse en panorama. Maak je een video, dan zorgt de PowerVision S1 ervoor dat alles heerlijk stabiel blijft en je hebt heel wat speelruimte in verschillende richtingen. Super handig hier vonden we PowerFollow, dat je toelaat om even je hand op te steken, waarna face-tracking geactiveerd wordt. Deze volgt je gezicht zeer vlot en er werden zelfs kleine correctie uitgevoerd wanneer we ons hoofd naar rechts of links bewogen. 

De tracking is even snel weer uit te schakelen met een handgebaar, waarna je zelf de controle kan nemen via de joystick. Deze laat je in alle richtingen bewegen. Opvallend hier is dat je door de constructie van de gimbal minder ver naar beneden kan kijken, maar verder is het gezichtsveld meer dan prima. Naast de joystick bevindt zich een zoomknop. In ons geval ging zoomen niet in één vlotte beweging, maar hoe vlot de overgang exact is zal voornamelijk afhangen van je telefoon. Onder de joystick vinden we de opnameknop en de aan/uit-knop, die je meteen ook tussen horizontaal en verticaal opnemen laat wisselen. Handig voor TikTok of livestreamen. 

Het nadeel van grote smartphones

Wat de panorama functie betreft liepen we tegen een probleem aan met onze OnePlus 9 Pro. De camera hiervan zit immers redelijk laag, waardoor het topje van de gimbal onderaan soms zichtbaar was. De telefoon wat omhoog schuiven was hier geen oplossing, want tijdens het opnemen kregen we een waarschuwing dat de stabiliteit niet goed was, waarna de ondersteuning wegviel en onze telefoon tegen de gimbal stootte. Dit is natuurlijk deels een telefoon probleem, maar we het wegvallen van de ondersteuning zou hier niet mogen gebeuren. 

Verder kan je via de app je video’s meteen bekijken en editen, waarbij je ze kan voorzien van de nodige effecten zoals filters, tekst en emoji’s en vervolgens kan exporteren. 

PowerVision S1 giimbal laden

Draadloos opladen

De PowerVision S1 heeft een ingebouwde accu van 4120mAh die een hele tijd meegaat als je de telefoon enkel als gimbal gebruikt. Je kan er echter ook draadloos andere apparaten met opladen zoals je smartphone, maar ook onze OnePlus Buds Pro konden makkelijk bijgeladen worden. Opladen via usb-c is ook een optie, wat handig is omdat continu filmen natuurlijk heel wat van de accu van je smartphone vraagt. 

Eindoordeel: PowerVision S1

Dit jaar hebben we zowel de DJI Osmo Mobile 4 als deze PowerVision S1 mogen testen en deze laatste wist zeker indruk te maken op het vlak van draagbaarheid. Op vakantie zat de gimbal nooit in de weg omdat er geen ongemakkelijke hoeken aan zijn die altijd wel ergens achter blijven haken. Ook de functionaliteit is prima, terwijl de app makkelijk in gebruik is. Met een prijs vanaf 189 euro voor de Explorer Kit betaal je wel een 60 euro meer dan bij DJI, maar gemak heeft nu eenmaal een prijs. Bovendien kan de ingebouwde powerbank het verschil maken tijdens een lange dag onderweg. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business