Reviews

Kingston DataTraveler Max 1TB USB-stick review: de snelste?

Kingston DataTraveler Max 1TB USB-stick review
Voordelen
Ongeziene prestaties
Compact
USB-C 3.2
Correcte prijs
Nadelen
Geen beveiligingsfeatures aanwezig
Kwetsbaar design
Aanbevolen prijs: €155 euro
Wij gingen aan de slag met de Kingston DataTraveler Max met 1TB opslag. Dit is wat we ervan vonden.

Ben jij veel met foto- en videobestanden bezig? Dan zal deze nieuwe DataTraveler van Kingston jou vermoedelijk wel interesseren. Waarom nog een externe harde schijf meesleuren als al je content ook gewoon in een kleine USB-C-stick kan zitten. De nieuwe Kingston DataTraveler Max met een opslagcapaciteit van 256GB tot 1TB wil het je vooral gemakkelijker maken en tijd doen besparen. Door de USB 3.2 Gen 2 ondersteuning zet je in een mum van tijd bestanden over. De voor- en nadelen van deze USB-C-stick? Die lees je in onze compacte review.

Kingston DataTraveler Max review

Specificaties

  • USB-C 3.2 Gen 2
  • Opslag: 255GB, 512GB of 1TB
  • Prestaties: 1000Mbps lezen en 900Mbps schrijven

Kingston DataTraveler Max: Design

De kleine USB-C stick heeft een langwerpig design en weegt amper 12 gram. Hij is 83mm x 22mm x 10mm en lijkt op het eerste zicht groter dan veel usb-sticks tegenwoordig, maar dat heeft een reden. De afwerking van de DataTraveler Max is plastiek met een uitschuifbare USB-C-connector.

Aan de achterzijde vind je een sleutelhangerring terug en een klein blauw lampje waarmee je de status van je usb-stick kan opvolgen. Geen toeters en bellen, wel een eenvoudige stick die je gemakkelijk kan meenemen.

Prijzen

Zoals vermeld heb je minstens 256GB opslag. Daarvoor betaal je 56 euro. Voor de 512GB-optie betaal je 95 euro en het 1TB-model kost je dan 150 euro. Verder verandert er niets aan de specificaties.

Prestaties

De DataTraveler Max is razendsnel. Grote bestanden overzetten van en naar je PC zijn geen moeite. Zo verplaatsten we bestanden van 70GB of groter in nog geen 10 minuten tijd. We voerden onze tests uit op een iMac 2021 met M1 in combinatie met Disk Speed Test van Blackmagic. Bij het overzetten van grote bestanden behaalden we gemiddeld 700Mbps en de USB-C-stick werd bovendien niet opvallend warm nadat we verschillende grote bestanden over- en weer hadden gebracht. Zowel bij lezen als schrijven haalt de Kingston DataTraveler dus zeker zijn beloofde prestaties. Belangrijk is wel om te weten of je een PC/Mac hebt die USB 3.2 Gen 2 ondersteunt.

Is deze USB-C DataTraveler iets voor mij?

Wie constant met grote bestanden werkt en niet te veel in de cloud wil plaatsen, wordt aangeraden om een degelijke stick of externe harde schijf aan te schaffen. Deze Kingston DataTraveler Max kan dan voor jou de ideale oplossing zijn. Razendsnel, compact design en de prijs is navenant vinden we. Als je een model zoekt dat tegen een stootje kan dan zijn er volgens ons betere oplossingen. Deze DataTraveler heeft geen IP67-rating en heeft bovendien geen ingebouwde beveiligingsfeatures aan boord. Toch zal hij voor de gemiddelde gebruiker heel interessant zijn, je moet alleen een beetje voorzichtig zijn met je materiaal.

Kingston DataTraveler Max 1TB

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business