Reviews

Netatmo slimme videodeurbel review: kwaliteit aan je voordeur

Netatmo slimme videodeurbel review2
Voordelen
Knap design
Eenvoudige installatie
Compatibel met Homekit en Google Assistant
Geen abonnement nodig
Nadelen
Prijzig
Aanbevolen prijs: €247 euro
Waar te koop?

Netatmo Slimme Video Deurbel - Homekit - Zonder Abonnement

Totaalscore 9
Wij gingen aan de slag met de slimme videodeurbel van Netatmo. Hoe doet deze deurbel het tegenover concurrenten?

In september 2020 kondigde Netatmo zijn eerste slimme videodeurbel aan. De fabrikant kwam redelijk laat met dit nieuwe product maar er was van bij het begin één groot verschil met concurrenten Google, Ring of Eufy: je hebt namelijk geen abonnement nodig. Dat maakt de Netatmo slimme videodeurbel voor velen meteen heel interessant. Bovendien kan je deze videodeurbel heel gemakkelijk aansluiten op een bestaand systeem en is het sinds kort ook mogelijk om je gong af te schaffen en volwaardig in te zetten op je smart speaker of smartphone als gong.

Lees ook: Beste videodeurbellen in 2022: altijd goed in beeld

Specificaties

Camera: sensor 2 megapixels, digitale zoom x5
Video: Full HD 1080p, portret 9:16, HDR
Kijkhoek: 140° diagonaal
Geluid: kwalitatief hoogwaardige luidspreker en microfoon
Nachtzicht: infrarood LED
Gebruikstemperatuur: -10° tot 40°C
Weerbestendig: HZO-bescherming en IP44-certificering

Design

De meeste videodeurbellen die je tegenkomt bij concurrenten hebben een afgeronde vorm die vrij smal is. Daarin verschilt de Netatmo slimme videodeurbel ook al, hij heeft een strak rechthoekig design en is van ontwerp ook niet de smalste. Dat is op zich geen probleem maar je deurbel zou wel wat dikker kunnen worden dan je gewend bent. Het ontwerp zit ook heel eenvoudig in elkaar. Bovenaan zit de 2MP-camera met infrarood-LED, dan de speaker en microfoon en onderaan de deurbelknop met een klein icoontje erbij. Daardoor is het meteen ook duidelijk waar je moet duwen, iets wat niet van alle moderne videodeurbellen kan gezegd worden.

Aan de achterkant zit bovenaan een klein haakje waarmee je de videodeurbel kan vastmaken en onderaan zitten de connectors voor de voeding. Verder geen toeters en bellen, de videodeurbel kan ons snel overtuigen. Gelukkig levert Netatmo ook een hoeksteun mee in de doos waarmee je je bel nog eens 25 graden kan draaien, mocht dat in jou situatie wenselijk zijn.

Aan de slag

Eerst en vooral willen we nog even benadrukken dat het over het algemeen heel eenvoudig was om de Netatmo slimme videodeurbel te installeren. Als je gecontroleerd hebt of je bestaande gong compatibel is, kan je meteen aan de slag. In het andere geval kan het zijn dat je een nieuwe gong moet hangen maar dat is de kost niet.

Audio & video

De Netatmo slimme videodeurbel beschikt zoals vermeld over een 2MP-camera en infraroodsensor. Dat maakt dat je ook ‘s avonds en ‘s nachts heel duidelijk beeld hebt. De videodeurbel herkent meteen als er iemand aan de deur staat. Ook wanneer die persoon niet aanbelt krijg je op je smartphone een melding.

Handig is dat je op afstand kan spreken door je videodeurbel. Als je bijvoorbeeld een dagje niet thuis bent en dat ene pakje over het hoofd hebt gezien, kan het handig zijn om de koerier aan te spreken dat het pakket op een veilige plek mag achtergelaten worden. Afhankelijk van de sitatuatie kan je ook de detectiezone van je camera nog aanpassen.

Geen abonnement

We lieten het al eens vallen: bij aankoop van een Netatmo slimme videodeurbel hoef je gelukkig geen abonnement meer af te sluiten. Het Franse bedrijf heeft er namelijk voor gekozen om mee in de doos een Micro SD-kaartje te leveren zodat je je beelden meteen kan opslaan of verwijderen. De Micro SD-kaart mag maximum 32GB groot zijn en je kan er ook voor kiezen om je beelden op te slaan in Dropbox, via FTP of in Apple iCloud via Homekit.

Ben je niet thuis? Dan kan je gemakkelijk de bezoeker aanspreken.

Homekit & app

Lees ook: Google Nest Doorbell (batterij) review: “Er staat iemand voor de deur”

Eén van de grote voordelen van deze videodeurbel is dat ze kan gekoppeld worden in Apple Homekit en Google Assistant. Je kan er dus voor kiezen om je Google Nest-speakers als gong te gaan gebruiken en tegelijkertijd je videodeurbel te gaan integreren in Apple Homekit. Je kan meteen vanuit de Woning-app live-beelden bekijken en de microfoon gebruiken. Bovendien kan je er ook voor kiezen om de Woning-app je wel of geen meldingen te sturen wanneer er iemand aan je deur verschijnt.

Je bent echter helemaal niet verplicht om voor bovenstaande situatie te kiezen. Netatmo biedt namelijk een gratis app voor iOS en Android aan waarmee je je videodeurbel nog beter kan beheren. Dat is de Netatmo Security-app, daarin kan je bijvoorbeeld ook je simme rookmelder, sirene of spotlamp integreren. In de Netatmo Security-app krijg je meteen beeld met daaronder een overzicht van alle gebeurtenissen.

Vanuit de app kan je ook de functie niet storen inschakelen of inplannen. Van hieruit bepaal je ook de detectiezone en kan je opgenomen beelden downloaden en verwijderen. Alles wijst zichzelf uit in de applicatie en je kan ook andere familieleden toegang geven tot het beheer van de Netatmo slimme videodeurbel.

Iets voor jou?

Als je nu op zoek bent naar een videodeurbel bij jou thuis raden we je aan om de Netatmo slimme videodeurbel zeker te overwegen. De compatibiliteit met Apple Homekit en het feit dat je geen abonnement meer hoeft af te sluiten wegen hier volgens ons redelijk goed door. Je kan beelden altijd lokaal opslagen waardoor je zeker bent dat ze niet vatbaar zijn voor security breaches. Je betaalt tussen de 230 en 250 euro maar na die aankoop hoef je dan ook nergens meer naar te kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business