De 4 beste videodeurbellen in 2023

Beste videodeurbellen
© TechPulse/Google
Met een videodeurbel kan je vanuit je luie zetel zien wie er voor je deur staat. Dit zijn de beste videodeurbellen die je vandaag kan kopen.

Je ziet videodeurbellen tegenwoordig vaker en vaker opduiken in het straatbeeld. Misschien heeft een van je buren er recent ook één aan hun voordeur gehangen. Met een videodeurbel kan je zien wie er aan je voordeur aanbelt zonder dat je naar de deur hoeft te lopen en die moet openen. Je ziet zelfs wie er aan je deur staat als je niet thuis bent.

De meeste videodeurbellen hebben bovendien een intercomfunctie zodat je met de bezoeker kan praten. Komt er een pakketbezorger aan de deur? Dan kan je hem of haar instructies geven voor waar het pakket achtergelaten kan worden. Is er een vervelende verkoper? Dan kan je via de intercom laten weten dat je geen interesse hebt. Staat er onverwacht bezoek voor de deur terwijl je niet thuis bent? Dan kan je meteen een nieuwe afspraak maken. Daarvoor moet je altijd wel een smartphone, tablet of slim scherm (zoals de Google Nest Hub) bij de hand hebben. Wanneer er gebeld wordt, moet je je telefoon dus unlocken en de betreffende app openen. Vervolgens moet de app verbinding maken met de deurbel voordat de persoon in beeld verschijnt. Mocht je daarna pas in actie komen, staat wie aanbelde best een tijdje te wachten.

Videodeurbellen voegen een extra laag veiligheid toe aan je huis. Maar wat kan je er nog meer mee? En waar moet je op letten wanneer je een videodeurbel koopt? Als je geen nood hebt aan extra informatie kan je ook meteen doorklikken naar de beste videodeurbellen van het moment.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een videodeurbel?

Videodeurbellen als beveiligingscamera’s

De videofunctie heeft nog een voordeel: ze fungeert meteen als beveiligingscamera. Je kunt instellen dat je een melding ontvangt wanneer de camera beweging waarneemt. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze opnames te bewaren. De meeste deurbellen werken voor deze functie met een abonnement. De prijzen daarvoor wisselen enorm, van 0,99 euro voor 7 dagen tot 13,99 euro voor een archief van 30 dagen.

Daarnaast zijn er modellen die filmbeelden lokaal kunnen opslaan. Sommigen hebben een intern geheugenkaartje, andere merken (zoals Eufy en Arlo) gebruiken een apart apparaat dat je op je thuisnetwerk moet aansluiten. Voor de beveiligingscamera beschikken merken doorgaans over verschillende functies: sommige merken kunnen het onderscheid maken tussen mensen en voorwerpen en anderen kunnen dieren uitsluiten van waarschuwingen. De meeste videodeurbellen van bekende merken stellen je in staat om detectiegebieden aan te duiden, zodat je ook de privacy van buren en voorbijgangers kan waarborgen.  

Zie altijd en overal wie er aan je voordeur staat.

Deurbel uitbreiden

Het ene merk biedt meer uitbreidingsmogelijkheden dan het andere. Ring biedt bijvoorbeeld een echte home security-set (met sensoren voor deuren, ramen en een flink alarm) die in dezelfde app werkt (en met hetzelfde abonnement). De meeste merken bieden als extra camera’s met verlichting aan. Je kunt je deurbel ook koppelen aan een gong, een zogeheten ‘chime’, die geluiden laten horen zodra er wordt aangebeld.

Met een chime hoor je de bel door het hele huis wanneer de deurbel wordt ingedrukt, en blijft het niet bij een melding op je smartphone. Zo ben je niet meer gebonden aan je smartphone om een videodeurbel te kunnen gebruiken/ Vaak kan je met een chime leuke melodieën instellen, verschillende schema’s maken voor het geluidsvolume en soms werkt zo’n chime ook als wifiversterker voor de bel. Sommige bellen ondersteunen meerdere chimes, zodat je indien gewenst in verschillende ruimtes een gong in het stopcontact kunt steken en nooit meer een bezoeker mist. 

Stroom of batterij?

Een belangrijke keuze die je moet maken: wil je de deurbel aansluiten op een stroomdraad, of heb je liever een accu? Met kunststof of aluminium kozijnen kiezen mensen vaak voor een draadloze videodeurbel. Hierbij kan de deurbel overal worden opgehangen, wat zo zijn voordelen heeft. Verschillende merken bieden de mogelijkheid om een zonnepaneel aan te sluiten op de deurbel. Esthetisch gezien is het niet de meest charmante optie, maar het is wel praktisch. Zo kom je nooit zonder stroom te zitten. Bij een bedrade deurbel is het belangrijk om te controleren of de wattage overeenkomt met de benodigde wattage van je videodeurbel. Sommige deurbellen vragen een hoger wattage dan standaard geleverd wordt door de transformator in je meterkast. Let bij het ophangen op de dekking van de camera: heb je genoeg van je voortuin en looppad in beeld? 

Belangrijke en slimme functies

Met het oog op samenwerkingen met andere systemen, kan het verstandig zijn om te kijken hoe compatibel ze zijn met slimme systemen. Zo werkt de Ring-deurbel bijvoorbeeld niet goed samen met Google Assistant, maar kan je met een Google Nest-deurbel direct een koppeling maken met de slimme speakers van Google en zelfs direct beelden tonen op je Google Nest Hub zodra er wordt aangebeld. Zo is het verstandig om te kijken of er koppelingen mogelijk zijn met Google Assistant of Apple Homekit. Amazon Alexa is in ons land niet bepaald ingeburgerd, vanwege het feit dat ze geen Nederlands spreekt of herkent. Heb je geen behoefte aan automatiseringsopties of een koppeling met andere apparaten of diensten? Dan is deze compatibiliteit niet van belang. Voor de meeste situaties zal je ze ook niet nodig hebben. 

Natuurlijk zijn er ook functies die van groter belang zijn dan andere. Denk daarbij aan het gezichtsveld van de camera. Dit wordt in graden uitgedrukt. Hoe hoger het getal, hoe meer hij van zijn omgeving kan detecteren. Maar niet alleen de breedte is belangrijk, vaak is ook de hoogte van belang. Zo kan je met een grote verticale kijkhoek zien of er een pakketje op de drempel is achtergelaten. Een andere praktische functie is nachtzicht: hierbij worden infraroodsensoren gebruikt om beelden in het donker waar te nemen. Deze worden in zwart-wit weergegeven, hoewel er een aantal camera’s zijn die de beelden omvormen in kleur. De kwaliteit van de beelden wisselt behoorlijk: de grote merken zetten prima tot goede resultaten neer, goedkopere modellen bieden soms abominabele resultaten. 

Heb je een abonnement nodig?

Voor de meeste videodeurbellen zal een abonnement niet vereist zijn. Zodra er wordt aangebeld, kan je via je smartphone direct zien wie er aan de deur staat. Via de app kan je met deze persoon communiceren. Een abonnement voegt hier enkel extra functies aan toe. Zo worden beelden voor een bepaalde tijd opgeslagen (ook als er beweging wordt gedetecteerd) en kan de app specifieker waarnemen wat of wie er op film staat. Dat kan je wat nutteloze meldingen besparen. 

De beste videodeurbellen in 2023

 1. Amazon Ring Video Doorbell 4
 2. Google Nest Doorbell
 3. Arlo Wire Free Video Doorbell
 4. Eufy Video Doorbell

1. Amazon Ring Video Doorbell 4

 • Eenvoudige installatie
 • Uitbreidbaar met Ring-camera & chime
 • Full HD, nachtzicht, grote kijkhoek
 • Amazon Alexa
 • Batterij of stroom
 • Optioneel abonnement

De Ring Video Doorbell 4 is de nieuwste generatie videodeurbellen van Ring. Het fijne is dat je hem zowel bedraad als draadloos kunt installeren en dat hij een stabiele verbinding biedt. Een prettige functie is Preroll, waarbij de camera ook de vier seconden voordat er aangebeld wordt, op beeld toont. Je stelt zelf gemakkelijk de bewegingszones van de deurbel in, zodat je het aantal meldingen minimaliseert. Je kan praten via de deurbel en de bijbehorende app. Voor 3 euro per maand kun je 30 dagen terugkijken. Heb je vier apparaten van Ring in huis? Dan betaal je 10 euro per maand voor alle Ring-toestellen. Eerdere versies bieden een wat mindere beeldkwaliteit, maar zijn nog altijd aanraders en een stuk vriendelijker voor de portemonnee. 

amazon ring 4 videodeurbel

2. Google Nest Doorbell

 • Eenvoudige installatie
 • Uitbreidbaar met Nest-camera
 • Nachtzicht, Full HD, grote kijkhoek
 • Google Assistant
 • Batterij of stroom
 • Optioneel abonnement

Onlangs introduceerde Google de Google Nest Doorbell. Ook deze installeer je bedraad of draadloos. Een praktische functie is dat de deurbel het onderscheid kan maken tussen mensen, voertuigen, dieren en zelfs pakketjes. Je kan precies instellen waar je meldingen van ontvangt in je Google Home app. De Nest Doorbell filmt in HD en toont bezoekers van top tot teen door de 3:4-beeldverhouding. Dankzij HDR heb je ook bij fel tegenlicht scherp beeld. Als de wifi uitvalt, heeft de deurbel genoeg intern geheugen om 1 uur door te filmen. Je kan de deurbel koppelen aan een Nest Mini als gong of een Nest Hub om beelden te bekijken. Voor 5 euro per maand worden de beelden van al je Google Nest-camera’s 30 dagen bewaard. 

google nest videodeurbel

3. Arlo Wire-Free Video Doorbell

 • Eenvoudige installatie
 • Uitbreidbaar met Arlo-camera en chime
 • Full HD, nachtzicht, grote kijkhoek
 • Google Assistant/Amazon Alexa
 • Batterij
 • Optioneel abonnement

De Arlo Wire Free Video Doorbell koppel je aan je huis met de Arlo-app. Wordt er gebeld, dan neemt de deurbel via een telefoongesprek contact met je op en zie je direct wie er voor de deur staat. Het openen van de app gaat dus snel en eenvoudig, hoewel de manier van benaderen wel wat bijzonder is. Je ontvangt meldingen wanneer de deurbel bewegingen waarneemt in de activiteitszones die jij instelt. Je kan deze deurbel koppelen met Arlo camera’s en chimes. Deze deurbel is enkel via een accu te gebruiken. Hij biedt geen mogelijkheid voor een bedrade koppeling. De bel heeft bovendien een ingebouwde sirene om ongenode gasten af te schrikken. Een abonnement kost 2,99 euro per maand voor één camera en 9,99 euro voor een onbeperkt aantal camera’s, maar je kunt ook beelden opslaan in de Arlo HUB. Hij is koppelbaar met Google Assistant én Amazon Alexa. 

arlo wifi-free video deurbel

4. Eufy Video Doorbell

 • Eenvoudige installatie
 • Uitbreidbaar met Eufy-camera of chime
 • Full HD, nachtzicht, brede kijkhoek
 • Google Assistant/Amazon Alexa
 • Batterij
 • Geen abonnement

De Eufy Videodeurbel werkt in principe op batterijen, maar via een beltransfo kan je de deurbel ook op je stroomnetwerk aansluiten. Bovendien is deze Eufy de enige dienst die enkel opslag biedt op een Homebase, een hub die enkel dient voor de opslag van gegevens. Hierdoor zit je niet gebonden aan maandelijkse kosten, waarbij je wel profiteert van alle functies, zoals het detecteren van mensen die voor de deur staan. De camera neemt beelden op in Full HD-resolutie, biedt een brede kijkhoek en instelbare activiteitszones. Het basisstation is ook te koppelen aan andere beveiligingsproducten van Eufy. Deze videodeurbel is compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa. 

eufy video deurbel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business