Logitech Zone True Wireless review: geruisloos op kantoor

Voordelen
Actieve ruisonderdrukking
Nadelen
Prijzig
Aanbevolen prijs: €329
Waar te koop?
Totaalscore 8
Earbuds voor op kantoor zijn een relatief jonge markt. Slagen de Logitech Zone True Wireless erin om zich in dit segment te kunnen plaatsen?

Waar de markt voor draadloze oortjes voor entertainment inmiddels enorm uitgebreid is geworden, zijn er momenteel nog maar weinig bedrijfsvriendelijke alternatieven voor beschikbaar. Toegegeven, er zullen wel meerdere volledig draadloze oortjes zijn die je ook op kantoor kan gebruiken, maar daar zullen ze nooit volledig voor gemaakt zijn. Bij de Logitech Zone True Wireless is dat echter anders. Deze earbuds komen naast de standaardfunctionaliteiten ook met integratie voor allerhande vergadersoftware, waardoor ze zich toch van de rest weten te onderscheiden. Slagen deze oortjes er verder in om het kantoorleven te veroveren? Wij gingen er voor jou mee aan de slag.

Lees ook onze review van de Logitech Zone Wired Earbuds

Specs

  • Prijs: 329 euro
  • Compatibel met: Windows, Mac, Chrome, iOS en Android
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0
  • Batterijduur: 30 uur met laadcase, 10 uur zonder
  • Bediening: Touchknoppen
  • Extra: IP68-rating voor earbuds

Ontwerp

Op vlak van design doen de earbuds hun best om een professionele uitstraling na te streven. De Logitech Zone True Wireless zijn balkvormig met aan de onderzijde een uitstekende earbud. Dit silicone dopje maakt deel uit van een groter silicone ‘jasje’ dat zich over de volledige kant van de earbud zelf bevindt. Dit kan je volledig afnemen en verwisselen met twee andere maten die in de verpakking geleverd worden. Aan de andere kant van de earbud kan je een stoffen grille terugvinden, met op de rechtse earbud een duidelijk zichtbare drukknop. De draadloze earbuds zijn verkrijgbaar in twee kleuren, zijnde Grafiet en Rose.

Credit: Logitech

De earbuds komen in een langwerpige oplaadcase in dezelfde kleur als de earbuds zelf. Bij het openen van de case zijn beide earbuds mooi zichtbaar, waardoor je ze handig uit de case kan nemen. Binnenin de case kan je de Bluetooth pairing-knop terugvinden waarmee je de earbuds makkelijk met jouw computer, smartphone of tablet kan koppelen. Vooraan bevindt er zich een USB-C-poort waarmee je de case van accusap kan voorzien, en aan de linkerkant zit er een handige draaglus. Hiermee kan je ze makkelijk aan iets vastmaken zodat je nooit zonder hoeft te reizen.

De earbuds komen tevens met een USB A-dongle zodat je ze makkelijk met jouw computer of laptop kan verbinden, samen met een USB-adapter. Helaas is er wel geen opbergmogelijkheid voor deze dongles in de case zelf, maar gelukkig krijg je in de doos ook een stoffen opberghoes waar je de case en alle accessoires makkelijk in kan wegsteken.

Functies

Zoals we eerder al aanhaalden, zijn de Logitech Zone True Wireless gericht op professionele gebruikers. De earbuds komen met certificaties en integratie voor enkel van de meest gebruikte online vergader- en beltoepassingen, waaronder Microsoft Teams, Google Meet, Google Voice en Zoom. Dit zorgt ervoor dat je, indien je opgebeld wordt met een van deze programma’s, je met een eenvoudige druk op de knop op je rechter-earbud kan opnemen of afleggen. Als je vaak van vergadering naar vergadering wordt gesleurd, dan kan dit wel een handige toevoeging zijn.

Credit: Logitech

De earbuds komen tevens met de optie om de earbuds met meerdere bronnen tegelijkertijd te verbinden. Ze zijn ook voorzien van een ingebouwde herkenning van de bron waar je mee bezig bent om makkelijk te schakelen. Zo kan je bijvoorbeeld met de Zone True Wireless naar muziek luisteren op jouw smartphone, en zodra je met jouw computer bezig bent en daar naar audio wilt luisteren, dan zullen ze automatisch van bron wisselen. Er zijn wel meerdere tostellen die een of andere vorm van deze functionaliteit aanbieden, maar weinig earbuds slagen er zo goed in als deze.

De actieve ruisonderdrukking (ANC) van de Zone True Wireless is een zeer handige toevoeging voor op kantoor, en wist ook bij ons goed werk te leveren. Achtergrondgeluiden worden efficiënt weg gefilterd, en zorgden er steeds voor dat we ons op ons werk konden focussen. Er is tevens een Transparency Mode beschikbaar die een deel van het achtergrond geluid doorlaat. Zo ben je steeds op de hoogte van wat er zich allemaal rondom jou afspeelt en kan je dus nog steeds gesprekken voeren.

Daarnaast komen de earbuds ook met een IP68-certificering, wat zeer hoog is voor dit soort toepassingen. Dat houdt in dat ze stofvrij zijn en ook wat waterdicht. Ze zullen een tuimel in een (diepe) plas zonder problemen overleven, en je kan ze dus ook meenemen tijdens het joggen of naar de sportschool, al zijn ze niet gemaakt om dan even comfortabel te blijven zitten.

Audioprestaties

De Logitech Zone True Wireless zijn eerder bedoeld voor bedrijfstoepassingen, zoals bellen met collega’s en klanten. Daarom is het verstandig om de audio zelf tweeledig te benaderen, zijnde op vlak van gespreksaudio en muziek. Hoe verhouden de earbuds zich nu in beide gevallen?

Op vlak van de microfoons zijn de volledig draadloze oortjes voorzien van drie microfoons in elk oortje, zodat jouw stem steeds goed wordt opgepikt. Onze stem kwam tijdens online vergaderingen en telefoongesprekken steeds helder en duidelijk door. Alles wordt opgepikt, al kunnen ze soms wat te ijverig te werk gaan en een boel achtergrond geluiden meenemen.

Credit: Logitech

Tijdens gesprekken zal ook de audio van jouw gesprekspartners goed doorkomen. Hun stemmen klinken zuiver, en doorgaans zal enkel een slechte internetverbinding roet in het eten kunnen gooien. Als je echter graag naar muziek luistert op kantoor, dan zullen de 12mm drivers wat middelmatig tot plat uitvallen. Echt veel diepgang kent de audio niet, met bastonen die niet voldoende tot hun recht komen. Gelukkig kan je daar met de bijhorende applicatie wel iets van aanpassingen aan doorvoeren. Zo kan je een Bass Boost inschakelen die dit opmerkelijk omhoog trekt, en ook handig blijkt bij het duidelijker maken van de stemmen bij gesprekken. Je kan de equalizer zelf vorm geven om het geluid naar wens aan te passen, wat een mooie toevoeging is.

Batterij en opladen

De Logitech Zone True Wireless zijn volgens de fabrikant naar verluidt in staat om 5 uur gesprekstijd met ANC ingeschakeld aan te kunnen, en 6 uur met de ANC uitgeschakeld. Zodra je ze enkel gebruikt om mee naar muziek te luisteren, dan wordt dat 6 uur met ANC aan, en 10 met ANC uit.

De oplaadcase van de earbuds is voorzien van draadloos laden met Qi, zodat je de case gewoon op een draadloze lader kan leggen om deze van de nodige stroom te voorzien. Het laden zelf gaat vrij snel, want met 45 minuten zit jouw case opnieuw volledig vol. Als je de earbuds snel nodig hebt, dan volstaat 5 minuten om je van een uur aan gesprekstijd te voorzien.

Credit: Logitech

Verdict

De Logitech Zone True Wireless komen met een boel handige functies, waaronder actieve ruisonderdrukking, een waaier aan verschillende microfoons, een equalizer en als kers op de kantoor-taart een integratie met de belangrijkste vergader-applicaties.

De audio moet je echter wel een beetje afstellen en de oortjes zullen wat groot uitvallen voor sommige gebruikers die liever iets eleganter in hun oren op kantoor willen. Bovendien hangt er een prijskaartje van 329 euro aan vast, waardoor ze wat aan de dure kant zijn voor doorsnee gebruikers. Verder zijn er ook weinig functies van de earbuds die zo opmerkelijk goed zijn dat ze deze prijs verantwoorden. Alles dat er is werkt prima, maar daar ook niet noodzakelijk meer dan dat. Ook de integratie met de verschillende apps is een welkome toevoeging, maar nu ook niet zo’n gigantisch verschil.

Ben je op zoek naar een paar kwalitatieve earbuds die je tijdens jouw online vergaderingen praktisch zullen bijstaan, of die tijdens een drukke dag op het bureau jouw omgeving wegfilteren, en kan je daar bovendien wat extra voor neertellen? Dan zijn de Logitech Zone True Wireless zeker iets voor jou. Heb je echter genoeg met een paar oortjes dat je gewoon doorheen de dag helpt? Dan zullen er ongetwijfeld goedkopere alternatieven bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business